Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

SoulBmoll в „Биг Бенд джаз академия“

Група SoulBmoll има зад гърба си едва четири години история, но тя е наситена с ярки творчески събития. „Броят на музикантите в бандата нараства постепенно до девет, като девет парчета от един ФЪНКастичен пъзел“ – инструменталисти и певци със свежо и уникално звучене, вкус и естетика, които влияят на стила им. Те са: Момчил Косев – китара/вокал, Александър Васев – клавишни, Светлин Стайков – бас, Виктор Викторов – ударни, Иван Йорданов – саксофон, Мартин Бодуров – тромпет и прекрасните вокалистки – Славина Калканджиева, Божана Спасова и Миглена Русева.

2019 е специална за SoulBmoll. Годината започна с награда – статуетка от Годишните награди на „БНР Топ 20“ за един от най-успешните сингли в класацията. „В този ред на мисли“ бе №1 седем седмици. Друга тяхна песен – „Времето да спрем“ се нареди сред финалистите в 50-то юбилейно издание на конкурса за нови български песни „Пролет 2019“. С много труд, талант, вдъхновение, общи усилия, приятелство и любов към музиката SoulBmoll създават първия си албум с 10 авторски песни, който бе представен през месец май.  Музикантите получиха покана за участие в 60 юбилеен сезон на Биг бенда на БНР. На 20 февруари 2020, в Първо студио на БНР те ще участват в поредния концерт от проекта „Биг бенд джаз академия“, ще представят песните от дебютния си албум в аранжименти за Биг бенд. Като диригент на музикалното събитие ще се прояви един от най-атрактивните съвременни джаз музиканти, виртуозен тромбонист и ментор на SoulBmoll Велислав Стоянов.

Бъдете част от това музикално събитие заедно със SoulBmoll, Биг Бенда на БНР под диригентството на Велислав Стоянов на 20 февруари от 19:30 часа в Първо студио на БНР. 

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков“ №4), на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн на ticketsbg.com и eventim.bg