Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

„Алтер его” – пародии и специални гости

Петима специални гости ще звучат в „Алтер его” тази събота!  Ще попълним нашата радио-антология с афоризми и епиграми от Веселин Зидаров, Виктор Самуилов, Турхан Расиев, Асен Димитров – Феликс и Христо Нанев. Освен това ще форсираме в ефира..

обновено на 30.05.20 в 11:05

„Алтер его” – трибют за Радой Ралин

За Радой Ралин ще си спомним в „Алтер его” тази събота. Ще го „видим” като сатирик, поет и мъдрец. Ще чуем незабравимия му глас и неподражаемата му провлачена интонация.  Така духът на Радой ще бъде част от разговора, който водещият и неговото..

обновено на 23.05.20 в 16:42

„Алтер его” – фейк нюз и внезапни гости

Внимание! Две информационни емисии ще има в „Алтер его” тази събота! И един абсурден репортаж.  Отгоре на всичко те ще бъдат под надслова „Новините такива, каквито си ги направихме!”.  Защо ли? Защото ни дойде до двойната гуша от фалшивите..

обновено на 16.05.20 в 17:33

„Алтер его” – за радиото с Пенка Калинкова

За Радио Пловдив ще стане дума в „Алтер его” тази събота. По повод деня на Радиото, който отбелязахме през седмицата, ще повторим интервюто, което гранд дамата на пловдивската журналистика Пенка Калинкова даде пред егото и алтер егото на..

обновено на 09.05.20 в 10:50

„Алтер его” с Любен Дилов-син и приятели!

Що е то български шоу бизнес и важи ли за него максимата: „Ако има шоу, няма бизнес, ако има бизнес, няма шоу”?  Върху този въпрос ще разсъждаваме с топ госта на „Алтер его” Любен Дилов-син – едно интервю от архива на водещия Петър Краевски,..

обновено на 02.05.20 в 13:29

„Алтер его” – медии и чешит парад!

Медията е странно явление – когато има свобода на словото, тя може да изгуби словото на свободата, както прозорливо отбелязва Виктор Самуилов.  А когато няма свобода на духа, тя може да се въплъти в отделни хора, които да казват истината под сурдинка,..

обновено на 25.04.20 в 16:16

"Алтер его" - смехът не е ли от Бога?

Има ли Господ чувство за хумор? Смехът не е ли от Бога? Може ли един млад писател да бъде едновременно между светското и духовното? Да е сценарист на телевизионни шоу програми и в същото време да бъде „вцърковен” т.е. човек, който приема дълбоко в..

обновено на 18.04.20 в 15:58

„Алтер его” – Абордаж в душата на водещия

Пиратски методи за борба с егото на водещия Петър Краевски ще приложи неговото алтер его Краю Петровски! Според ведомственото радио-разузнаване, в събота след новините в 15 ч. се очаква сатиричен таран срещу лиричната каравела на Краевски...

обновено на 11.04.20 в 16:10

„Алтер его”: Дуел „Краевски – Петровски”

Пореден двубой „Краевски – Петровски” предстои в „Алтер его” тази седмица! Петър Краевски и неговото сатирично второ ”Аз” Краю Петровски ще кръстосат шпаги в ефира на Радио Пловдив.  Проследете тази битка и след това гласувайте – или за..

обновено на 04.04.20 в 10:26

„Алтер его”: Нов сблъсък Краевски – Петровски!

Пореден двубой „Краевски – Петровски” предстои в „Алтер его” тази седмица! Домашно дерби, рицарски турнир, боксов мач или сумо-епопея с поетични елементи? Всичко това и още нещо!  Така е то. Настана време разделно – его да въстава срещу алтер его…..

обновено на 28.03.20 в 16:10