Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

„Алтер его”: Нов сблъсък Краевски – Петровски!

Пореден двубой „Краевски – Петровски” предстои в „Алтер его” тази седмица! Домашно дерби, рицарски турнир, боксов мач или сумо-епопея с поетични елементи? Всичко това и още нещо! Така е то. Настана време разделно – его да въстава срещу алтер его…..

обновено на 28.03.20 в 16:10

„Алтер его” – Краевски срещу Петровски в 5 рунда!

Домашно дерби, рицарски турнир или направо боксов мач между его и алтер его очаквайте тази събота! Затворени между четири стени, водещият Петър Краевски и неговата сатирична хипостаза (бре, че го казах!)ще си устроят поетичен сблъсък в ефира на..

обновено на 21.03.20 в 16:10

„Алтер его” – борим COVID-19 с Марко Ганчев

Сериозни мерки срещу коронавируса ще вземем в „Алтер его” тази събота. Ще борим коварния бацил с много усмивки и гръмки наздравици.  Ще имаме и специално подкрепление – ще проведем смехотерапевтичен разговор големия български поет и сатирик Марко..

обновено на 14.03.20 в 15:25

Трима пловдивски карикатуристи в „Алтер его”

Ириен Трендафилов, Цочо Пеев и Нежна Филипова ще гостуват в извънредното издание на „Алтер его”, а то е извънредно, защото по изключение предаването ще се излъчи в неделя и понеделник.  Не пропускайте трите радио-карикатурни изложби, които ще..

публикувано на 13.03.20 в 10:50

Дзен „Алтер его” - спомен за Учителя на масите

Помните ли Учителя под Редутския кедър? Благопросветният Кръстьо Кръстев! Тази година той щеше да навърши 70…  Ще си спомним за него с усмивка заедно с главния редактор на вестник „Стършел” Михаил Вешим. Ще се поучим и от невероятните му сатирични..

обновено на 29.02.20 в 09:29

Четири жокера в „Алтер его”

Четири жокера в „Алтер его” Четирима от най-изявените съвременни сатирици ще гостуват с гласовете си в „Алтер его” тази събота. Те ще споделят вижданията си за това накъде върви българския хумор и ще ни зарадват с афоризми и епиграми за..

обновено на 22.02.20 в 16:09
Класическият портрет на Трендафил Акациев

„Алтер его” – за първия БГ дисидент и не само

Кой е първият български дисидент? Според Радой Ралин това е Трендафил Акациев – сборен образ, под който са творили много и различни сатирици от 1954-а година до днес.  След Голямата промяна обаче този бодлив псевдоним се свързва предимно с името..

обновено на 15.02.20 в 09:54

„Алтер его” – смях и гафове в ефира

Много и разнообразни рубрики очаквайте в „Алтер его” тази събота! Ще звучат радио скечове, депутатски мърфологизми, басни, смехо-маратони и… гафове.  Да, гафове, които сме допускали при записването на някои от веселите диалози между сатиричното „Аз”..

обновено на 08.02.20 в 10:13

Сатиричен калейдоскоп в „Алтер его”

Много и разнообразни отблясъци ще „звучат” в радио-калейдоскопа на „Алтер его”. Ето какво ще „видите” през радио-очилата тази събота:  Ще направим римуван седмичен обзор, ще напишем писмо до Стивън Хокинг, ще приготвим политически гювеч, ще..

обновено на 01.02.20 в 16:29

„Алтер его“ – за водната криза и не само!

Водната криза ще ни занимава в „Алтер его“ тази седмица. Знаем, че предаването се слуша по Интернет и в Перник, така че геройски поемаме риска да си изпросим група пернишки здравеняци с винкели пред студиото. Или перничанки, зажадняли да ни..

обновено на 25.01.20 в 13:46