Затвор заплашва отново адвокат Елдъров, този път за укрити данъци

Нова присъда и затвор заплашват известния с криминалното си досие адвокат Владимир Елдъров след като Окръжна прокуратура – Пловдив отново го предава на съд, този път за укрити данъци.   В този случай Елдъров умишлено не е декларирал крупни суми от..

публикувано на 18.04.24 в 16:30

В Пловдив започва дело за крупна измама с пенсионни вноски

В Пловдивския районен съд започва делото за крупна измама с вноски за пенсия, с което са излъгани 11 души с почти 76 000 лв. Подсъдими отново са известните  Александрина Георгиева и мъжът и Лазар Лазаров.  Те бяха съдени в друг процес, за източването на..

обновено на 18.04.24 в 14:44

Спецакция в Пазарджик разкри авторите на 16 престъпления

Множество разкрити престъпления, проверки по пътищата, търговски обекти, питейни заведения и други резултати отчита пазарджишката дирекция на МВР в рамките на месечната специализирана операция за противодействие на престъпността.  Тя е проведена на..

публикувано на 18.04.24 в 13:33

Кръстиха спирка в Смолян на алпиниста Христо Христов

Спирката на „Здравец“ в Смолян ще носи името на алпиниста Христо Христов, който прави безкислородно изкачване на „Еверест” на 20 май 2004 г.  На слизане той остава завинаги под върха.  Паметните са неговите думи: „Не е важен върхът, а пътят извървян до..

публикувано на 18.04.24 в 11:39

Полиция вместо светофар регулира трафика при Денталния факултет

Заради авария в табло на ЕВН светофарът на кръстовището на бул. „Христо Ботев“ с ул. „Любен Каравелов“ в момента не работи, предупреждават от „Организация и контрол на транспорта“.   Веднага е установена връзка с „Пътна полиция“, за да се регулира..

публикувано на 18.04.24 в 10:41

Откриха огнище на птичи грип до асеновградското село Моминско

Огнище на птичи грип е открито в голяма птицеферма до село Моминско, където се отглеждат над 150 хиляди кокошки носачки. Пробите за изследване са изпратени заради наблюдаваната от регистрирания ветеринарен лекар повишената смъртност в..

публикувано на 18.04.24 в 07:03

Над 4000 кутии нелегални цигари иззе полицията

Над 4000 кутии цигари без бандерол са иззети от полицията. При процесуално-следствените действия под наблюдение на Районна прокуратура - Пловдив са иззети 81 хиляди къса фабрични цигари без български бандерол Специализираната операция е..

публикувано на 17.04.24 в 17:29

Пръскат срещу кърлежи и комари в Пловдив през нощта

От тази вечер започва пръскането срещу комари и кърлежи в Пловдив, ако метеорологичните условия са подходящи. До 26-ти април ще бъдат обработени розовите насаждения по основните булеварди в града, както и извършена дезинсекция по двата бряга на..

обновено на 17.04.24 в 16:20

Работещите във ВМЗ ще получат ДМС за Великден от една МРЗ

Допълнително възнаграждение, което работници и служители във ВМЗ ЕАД – Сопот ще получат, ще бъде изплатено преди Великден. Бонусът е в размер на една минимална работна заплата за предприятието, съгласно Колективния трудов договор.  Това става след решение..

обновено на 17.04.24 в 15:25

Откриха Център за иновативни образователни технологии в АМТИИ

Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти - бъдещи учители. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков..

публикувано на 17.04.24 в 15:24