Пловдив отдава почит на създателя на българската стенография Антон Безеншек

Пловдив чества 170 години от рождението на Антон Безеншек. Инициативата, посветена на „словенеца с българско сърце“ – създател на стенографията в България и удостоен с отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“, се осъществява под патронажа на..

обновено на 15.04.24 в 10:15

Протестиращи затвориха пътя за Асеновград

Стотина души от пет асеновградски села и от пловдивските села Първенец, Белащица, Тюркмен и Труд затвориха за десетина минути кръговото кръстовище на Асеновградско шосе и околовръстния път на Пловдив и спряха движението. Така те се..

обновено на 15.04.24 в 09:06

Протест в Пазарджишко против кариерите в региона

Десетки жители от пазарджишките села Варвара, Паталеница, Црънча и Дебращица се събраха на разклона към Родопското дефилев знак на протест срещу предложението за изменение на законите за околното среда , за устройствените територии и за..

публикувано на 14.04.24 в 17:20

800 икономисти се дипломираха в ПУ "П. Хилендарски"

Близо 800 магистри и бакалаври от почти 30 специалности на Факултета по икономически и социални науки при ПУ „Паисий Хилендарски“ получиха дипломите си на тържествена церемония. Освен членове на ръководството на Университета и на Факултета, на..

публикувано на 14.04.24 в 12:49

Протест на жители на Горнослав и Варвара срещу кариерите

Местният инициативен комитет, който е срещу кариера над Горнослав, организира национален протест в Пловдивска област на кръговото кръстовище на  "Асеновградско шосе" и Пловдивския околовръстен път. Началото е от 16 часа. Жителите на 5-те села -..

обновено на 14.04.24 в 10:20

ЦИК ще определи състава на РИК-Смолян

Централната избирателна комисия ще определи 13-членния състав на РИК в Смолян , защото парламентарно представените партии не се разбраха за председателското място на Районната избирателна комисия в Смолян. В рамките на консултациите, свикани от..

публикувано на 14.04.24 в 10:19

Лек спад на цените на хранителните стоки на едро

Продължава спадът на цените на повечето основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната и през тази седмица , показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), предаде БТА. Индексът на..

публикувано на 14.04.24 в 08:41

ЦИК ще избере съставите на 16-та и 17-та РИК

Служебен избор на състав на 16-та РИК Пловдив ще трябва да направи Централната избирателна комисия. На днешните консултации при пловдивския областен управител Илия Зюмбилев с представители на парламентарно представените партии и коалиции не бе..

обновено на 13.04.24 в 11:35

Кариерна проява в конгресния център на панаира

33 компании ще вземат участие в изложението „Национални дни на кариерата“, което ще се състои в Конгресния център на Пловдивския панаир.   Представители на фирмите ще очакват кандидатите за нова работа или стаж от 10 до 16 часа. По време на..

обновено на 13.04.24 в 11:35

Ден на Корея в ПУ "Паисий Хилендарски"

Ден на Корея ще се проведе в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Организатори на проявите са студентите и преподавателите от специалностите: „Български език и Корейски език“  и „Приложна Лингвистика Английски с корейски език“.  В..

обновено на 13.04.24 в 11:34