За новините


РАДИО ПЛОВДИВ Е ИНФОРМАЦИОННО РАДИО 


Снимка


Затова първостепенно място в програмата му заемат емисиите НОВИНИ. На всеки кръгъл час РАДИО ПЛОВДИВ излъчва собствени или комутира емисии “НОВИНИ” на БНР по установена схема.

17 собствени информационни емисии новини излъчва в делничните дни Радио Пловдив. Първата е в 6.00 часа, а последната в 19. 00, когато е информационният  обзор. 11 от емисиите са на кръгъл час и включват национални, регионални и международни новини. Различна е само емисията в 17 часа, когато обобщаваме  регионалните събития и теми. Останалите 6 емисии са на половината час и са едноминутни, построени на принципа на heаdlines. Те  започват в 9,30 и завършват в 17,30 часа.

Към собствените новинарски емисии трябва да се прибавят  4-те информационни бюлетина на БНР, които са в 7,12,18 и 24 часа, както и новинарските емисии от 20 до 24 часа.

Всички журналисти в Радио Пловдив работят за новините, разполагаме със собствена кореспондентска мрежа в Южна България, а за новините от страната и чужбина разчитаме на БНР, БТА и утвърдени информационни агенции.

Със своята обективност, актуалност и бързина новините на Радио Пловдив са безспорен лидер в пловдивския ефир.

Новините са ангажимент на ИНФОРМАЦИОННИЯ ЕКИП на РАДИО ПЛОВДИВ. Екипът е колективен носител на НАГРАДАТА “ПЛОВДИВ” ЗА ЖУРНАЛИСТИКА ЗА 1998 ГОДИНА. 

e-mail: radioplovdiv@abv.bgnovini@radioplovdiv.bg