Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Карайлева, автор на рубриката "Радио блендер"

Здравейте ,уважаеми слушатели! Казвам се Десислава Карайлева и днес ще ви представя рубриката „Радио блендер“. Ще ви дам няколко съвета къде да отидете на почивка,какви освежаващи напитки можете да си приготвите сами и как да си прекарате свежо лятото.

Да започнем с най-важното през летния сезон-напитките. Първата и най-лесна за приготвяне напитка е фрешът. Всеки би предпочел да си изцеди чаша пресен сок от любимия му плод пред това да си купи готов сок, който е пълен с консерванти и захар.Един фреш от портокали, например, с няколко кубчета лед е и  здравословен, и освежаващ. Ако пък фрешът не е по вкуса ви една домашна лимонада би предизвикала всеки човек в летните жеги.

Домашната лимонада се различава от купената по това,че в нея наистина има лимони. Вземете 6-7 лимона,обелете ги и ги изстискайте,сварете сироп от захар и вода,след като свалите от огъня сложете корите от лимоните  в сиропа и изчакайте да изстине. Когато се охлади извадете корите,прибавете сока от лимоните и малко лед и получавате истински свежа и здравословна домашна лимонада.

Снимка

Ето и един вариант за свежа напитка и за любителите на кафето. Ако през лятото ви е твърде топло за да пиете кафето си горещо просто му прибавете една топка сладолед или пък докато го приготвяте му сложете ледено студено мляко и няколко кубчета лед. Вярно това ще промени вкусът на кафето,ако го обичате чисто,но пък ще ви освежи.

А сега си представете,че всички тези освежаващи напитки ги пиете на морето, супер нали? Ето един вариант за малко по-различна почивка на море. Ако докато си на почивка се събуждаш всяка сутрин в хотелската стая няма нищо лошо,но много по свеж вариант за почивка за авантюристично настроените хора е палатката.

Ако всяка сутрин те буди изгревът,който се оглежда в синьото море,а вечер като си легнеш дишаш йодни пари, това би било не само романтично,но и много освежаващо. А и липсата на хладилник ще ви накара да купувате по- малко продукти и така без да искате ще минете на лека,освежаваща лятна диета.

А всички вие, които няма да ходите на почивка тази година, не унивайте. Направете си една лятна нова прическа, купете си нови бански и тичайте към басейните с освежаваща напитка в ръка. Това е от мен, Десислава и не позволявайте на жегата да ви съсипва настроението, направете лятото си свежо.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ирина Климова "Загадъчните музи"

Здравейте! Казвам се Ирина Климова и днес ще ви представя   рубриката „Загадъчните музи“.  Ще   се опитаме да разгадаем коя е загадъчната муза, вдъхновила Иван Крамской да нарисува един от най-тайнствените портрети в световната живопис – „Неизвестна“. Картината е представена   на изложба в Петербург през 1883 г.. Приета е..

публикувано на 22.08.14 в 14:31

"Ходещо" изкуство - татуировките

Здравейте! Казвам се Катерина Йотовска и ще ви представя рубриката ""Ходещо" изкуство" с най-колоритния представител, завладял сърцето и душата на хората от векове насам, а именно татуировките.  В различните държави по света съществуват различни разбирания за този вид изкуство, както и разнообразни форми и стилове в  татуирането. За някои народи..

публикувано на 15.08.14 в 14:11

Тихомир Бортоласов в рубриката “Извън мейнстрийма”

Здравейте, аз съм Тони. В рубриката “Извън мейнстрийма” днес ще ви представя соловия артист Leo Bellew с проекта му Stage 1. Нат е музикант на 30 г, който живее в Аделаида, Австралия. Лично аз го открих, когато слушах Meat Puppets в youtube и в предложенията отстрани имаше музикално видео, в което Нат прави кавър-версия на тяхна песен..

публикувано на 12.08.14 в 14:56

Йорданка Шпиталова, автор на рубриката "България отвътре"

Здравейте! Казвам се Йорданка Шпиталова и днес ще ви представя рубриката „ България отвътре”. Всеки от нас е посещавал множество забележителности в страната и се е възхищавал, но колко от нас знаят историята на тези забележителности? Днес съм избрала да ви представя един от най-забележителните български манастири, а именно Гложенският..

публикувано на 08.08.14 в 15:27

Димитрина Русекова, автор на рубриката "Коса"

Още от дълбока древност косата е била един от най-важните елементи за добрия външен вид както на жената, така и на мъжа. Дамската  коса е символ на женственост. През различните векове и народи прическите са се изменяли. Различните видове подстригвания са знакови за определен период или възраст. Дори при настъпване на промени в личен план, а и не..

публикувано на 08.08.14 в 15:14