Кризата няма да се реши с персонални промени в кабинета

Кризата се задълбочава. Тези промени в правителството, които ще бъдат гласувани от Народното събрание, ще бъдат само етап от тази криза.

Това заяви доктор Нигяр Джафер, депутат от ДПС и член на парламентарната здравна комисия.

Тя е категорична, че ДПС ще гласуват против персоналните промени в кабинета.

Доктор Нигяр Джафер коментира и предложението на здравния министър за въвеждане на здравна застраховка от 12 лева и доплащане в лечебните заведения.

Предлаганият модел за допълнително здравно осигуряване няма да доведе до съществено подобряване в качеството на здравните услуги, заяви доктор Джафер и припомни, че ДПС отдавна настояват за демонополизация на НЗОК.

Според нас пълната конкуренция между отделни каси ще доведат до по-добър контрол в системата, обясни доктор Джафер.

Цялото интервю с доктор Нигяр Джафер можете да чуете в звуковия файл.
Още от категорията

Доброволци ни помагат в борбата против наркотиците

Днес отбелязваме Международния ден против наркотиците. Младите казват „Не на наркотиците“. За кампанията „Не прави това, за което ще съжаляваш утре“ коментира психологът Даниела Димитрова от Общински съвет по наркотични вещества  Превантивно – информационен център. Целта е да докажем, че превенцията за употребата на наркотици е..

публикувано на 26.06.19 в 11:59

Науката непрекъснато ни изненадва с новости

Интересът към българските земи в Античността непрекъснато нараства. Нарастват обаче и усилията да се спекулира с тях и да се фалшифицират исторически събития и факти, заяви тракологът от БАН проф. Ваня Лозанова. Винаги има и опити за самоизява и желание на  научните форуми по темата да се заяви нещо, което шокира аудиторията, въпреки че не..

публикувано на 26.06.19 в 11:56

Произнасяме правилни думи, но не вършим правилни дела

Икономистът Георги Ганев от Център за либерални стратегии и преподавател в СУ, участва в Икономическия форум в Пловдив. Той сподели очакванията си да доразвият успешния форум от миналата година. Целта е хора от публичния сектир, в частност от бизнеса да си поговорят, как виждат нещата. Важна тема е позицията на България в региона и  Европа. Той..

публикувано на 26.06.19 в 11:16

Деца помагат на деца!

Благотворителен концерт организират от 17 часа учениците от Националната търговска гимназия „Васил Левски“ в Пловдив.  Мотото на проявата е: "Деца помагат на деца!“ и тя е придружена от търг на различни предмети.  Средствата ще бъдат дарени на деца в неравностойно положение от същото училище.  Концертът е подкрепен от директорката Славейка..

обновено на 26.06.19 в 10:11

Макар и субсидирани, партиите не затварят черните си каси

Едва ли някой е изненадан от липсата на резултата от проверката на шумната афера „Апартаментгейт“, коментира анализаторът Тихомир Безлов.        Това, което отново се повтаря е, че КПКОНПИ прави проверките си по документи, а не по реалното състояние на пазара на имоти, което би показало истинската картина. Скептичен съм, че и НАП ще..

публикувано на 25.06.19 в 16:47