Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив има шанс да се превърне в световна столица на културата

Пловдив е фантастичен град. Не ми е ясно – защо трябва да плюеш един град, който е толкова стар и красив.

А той е променен. Централният площад може и да е разкопан, но Пеещите фонтани работят. Каквото и да се случва по булевардите – малките улички са пълни, хората влизат в галериите, всеки ден има концерти и събития. Пловдив има такъв живот – и можеш да му се насладиш, а не да го плюеш, коментира Емил Кошлуков по повод критиките за голямото събитие по откриването на Европейска столица на културата.

Той подчерта, че откриващото събитие за Европейска столица на културата е било с впечатляваща организация.

Според мен можеше да има малко повече участия на певци и музиканти, но това е режисьорско виждане. Кулата беше внушителна, а организацията – доста впечатляваща. Изумително е да видим такова нещо на екрана, подчерта Кошлуков.

Шанс за Пловдив да се превърне в световна столица

Всички негативни коментари съм ги видял. Тази дребнава злоба може би доставя удоволствие на злобеещите, но няма никакъв смисъл от нея за страната ни. Вероятно ще има грешки в Пловдив. Сигурно не е направено всичко както трябва. Но това не прави Пловдив по-малко привлекателен за света. Тази година имаме шанс да превърнем този град в световна столица, а не само в европейска, коментира още Емил Кошлуков.

Той подчерта, че титлата ще бъде трамплин за Пловдив – за увеличаване на туристите и за подобряване на икономическите показатели на града.

Пловдив има душа и сърце, които София ги няма, заключи Емил Кошлуков.

Цялото интервю с Емил Кошлуков можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Смолянско 963 избиратели гласуват за ЕП, но не и за наш парламент

97 070 са избирателите в Смолянска област, включени в предварителните списъци за изборите за членове на Европейски парламент, а за изборите за народни представители у нас на изборите на 9 юни 2024 г. списъците включват  96 107 избиратели. Това заяви пред Радио Пловдив новият председател на 22-ра Районна избирателна комисия в Смолян  Таня..

публикувано на 23.04.24 в 07:55
Любомир Минчев

Докато кметът се страхува, могат да му заграбят властта

Докато кметът Костадин Димитров се страхува да каже личните си позиции, то малките групи в Общинския съвет в Пловдив ще имат власт. Това коментира журналистът Любомир Минчев след бала на ГЕРБ. Според него се образува втори център на власт и той е в редиците на общинската администрация – групата около Владимир Темелков, който по думите му е..

публикувано на 22.04.24 в 16:42

При повече внимание изборите 2 в 1 не са проблем

Голямото предизвикателство се пада за секционните избирателни комисии , които ще трябва да проведат два отделни избора и то при наличие на два отделни избирателни списъка . Това е така, тъй като е налице едно особено изискване за уседналост при гласуване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България. Това заяви пред..

публикувано на 22.04.24 в 15:56

Оградата на Небет тепе да се премахне, експерти да кажат как

В петък НИНКН изпрати второ за изминалата седмица становище до община Пловдив, в което отново заяви, че металната ограда на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с Института и с Министерство на културата. От там обясниха, че общината не е искала инструкции и са против прехвърлянето на отговорност. Двете институции са категорични, че промяна..

публикувано на 22.04.24 в 12:06

Започва Европейската имунизационна седмица

Катедрата по епидемиология и медицина на бедствените ситуации и Катедрата по инфекциозни болести при МУ-Пловдив организират семинар, посветен на Европейската имунизационна седмица, която започва от днес. Гост-лектор ще бъде доц. Стефка Крумова. Тя е завеждащ националната референтна лаборатория „Морбили, паротит, рубеола“ към Националния център по..

обновено на 22.04.24 в 11:36