Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

60-метров козунак и празнична програма на площада пред Общината в Пловдив

| обновено на 28.04.19 в 09:01

60-метров козунак ще бъде раздаден в центъра на Пловдив на днешния Великден. Той ще бъде нареден около фонтана с пеликаните пред общината и е съставен от 500 по-малки козунака. 

Великденският козунак е направен от 250 килограма брашно, в него има още захар, стафиди, олио, яйчен меланж и ароматизатори. Раздаването ще започне в 12.30 часа и в него ще се включат доброволци от Националния алианс за работа с доброволци.

Същевременно, на сцената на площад "Стефан Стамболов“ ще текат великденските прояви, организирани от общината.

От 10.30 до 12 часа под мотото “Великденски чудеса в страната на талантите" е празникът по инициатива на предаването "Ася в страната на талантите“. За публиката ще има празнична томбола с много награди.

"Великденска детска работилничка - Камбанка“ ще се проведе от 12 до 13.30 часа. Тя включва Великденски детски концерт с участието на изпълнители от музикална школа Musica Nova с ръководител Ани Василева. Ще има различни игри, а децата ще се включат в състезанията "Най-здраво яйце“ и "Най-красиво яйце“. Ще има и томбола с награди.

Великденски яйца пред Общината






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриват късноантична сграда "Ирини“ в подлез "Археологически"

В Международния ден за опазване на паметниците на културата в Пловдив официално ще бъде открита късноантична сграда "Ирини“, която се намира в подлез „Археологически“ и е част от сериен обект "Епископската базилика и късноантичните мозайки на Филипопол, римска провинция Тракия“.  Заедно с това ще бъде отбелязана  и третата годишнина на..

обновено на 18.04.24 в 07:05

Откриха огнище на птичи грип в Асеновград

Огнище на птичи грип е открито в обект за отглеждане на кокошки носачки в Асеновград, където се отглеждат над 150 хиляди птици. Пробите за изследване са изпратени заради наблюдаваната от регистрирания ветеринарен лекар повишената смъртност в птицефермата, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните.  Определена е 3-километрова..

публикувано на 18.04.24 в 07:03

Над 4000 кутии нелегални цигари иззе полицията

Над 4000 кутии цигари без бандерол са иззети от полицията. При процесуално-следствените действия под наблюдение на Районна прокуратура - Пловдив са иззети 81 хиляди къса фабрични цигари без български бандерол Специализираната операция е осъществена вчера от служители на Трето РУ като част от активните мерки за пресичане на незаконна..

публикувано на 17.04.24 в 17:29

Пръскат срещу кърлежи и комари в Пловдив през нощта

От тази вечер започва пръскането срещу комари и кърлежи в Пловдив, ако метеорологичните условия са подходящи. До 26-ти април ще бъдат обработени розовите насаждения по основните булеварди в града, както и извършена дезинсекция по двата бряга на река Марица и в гробищните паркове. Обработките ще се извършват в часовия диапазон 22:00 – 5:30..

обновено на 17.04.24 в 16:20

Работещите във ВМЗ ще получат ДМС за Великден от една МРЗ

Допълнително възнаграждение, което работници и служители във ВМЗ ЕАД – Сопот ще получат, ще бъде изплатено преди Великден. Бонусът е в размер на една минимална работна заплата за предприятието, съгласно Колективния трудов договор.  Това става след решение на Съвета на директорите, на база добри финансови резултати, постигнати в дружеството и проведени..

обновено на 17.04.24 в 15:25