Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Поне с 10 полицаи трябва да се увеличи щатът на РПУ - Карлово

Повече полиция в региона сме поискали още преди 10 години, а след фрапиращият случай в Розино това ставана наложително, каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Като първа крачка се споразумяхме с МВР да разкрием полицейска приемна в Розино, за да има постоянно присъствие на униформите и да могат гражданите да подават сигнали за нередности.

Но това е само първа крачка, без полицейски участък тук битовата престъпност няма да се пребори, категоричен е Кабаиванов.

Той обяви, че щатът на полицейското управление в града трябва да се увеличи с поне 10 души, които да отговарят именно за тази рискова зона.

Отделно от това на предстоящата сесия на Общинския съвет, на която ще отпуснат средства и за приемната, ще бъдат завишени глобите за всички, които имат неописани каруци и които ги използват след 20.30 часа през лятото след 17.30 часа през зимата. Надеждата е така да се намалят и посегателствата върху земеделските площи.

Емил Кабаиванов коментира и мигриращите ромски групи, които създават напрежение в селата. 

Той обяви, че подкрепя всеки от тях, който откаже да регистрира в населеното си място хора, които не могат да докажат собствености или, че живеят под наем.


Още от категорията

Протестите стихват до седмица, ако няма съществена промяна

Ако нищо не се промени съществено, ресурсът за протести и демонстрации ще се изчерпи и ще спадне по естествен път най - много до една седмица. Просто и най - ентусиазираният митинг в един момент приключва и това е естествен процес.  Това заяви пред Радио Пловдив анализаторът Валентин Вацев , преподавател по геополитика и европеистика.  Има..

публикувано на 13.07.20 в 16:44

Ако Борисов не подаде оставка сега, ще трупа само негативи

„ Най-голямата прилика на този протест с протестите от 2013 г. е ролята на ДПС в българската политика и в управлението на страната “ – заяви в интервю за Радио Пловдив политологът Георги Киряков, който уточни, че разликата е в натрупаното напрежение, което има някакъв предел и случаят с „Росенец“ и бил само искрата за избухването му. „ Има..

публикувано на 13.07.20 в 16:38

България е територия на беззаконие и произвол

  " От няколко години се трупа напрежение. България е  превърната от власттт в територия на беззаконие и произвол, в която управляват силните, а цивилизацията  е там, където  управляват слабите и закона. А тука управляват силните и насилието", коментира политологът проф. Евгени Дайнов.  "Двете искри, които запалиха напрежението са  случаят в Росенец,..

публикувано на 13.07.20 в 11:30

Президентът има право на публично обръщение

"Президентството е най-легитимната институция у нас, президентът е избран от 2 милиона и 300 хиляди души и има право на публично обръщение, и той направи такова, в което поиска оставката на главния прокурор",  заяви    адвокат Михаил Екемджиев председател на Асоциацията за  европейска интеграция и права на човека.  "Няма конституционна процедура,..

публикувано на 13.07.20 в 10:49

Няма разделение в БСП, подкрепяме протестите

" Няма разделение в БСП, провеждането на Национален съвет не е причина за разделение. Партията не иска да се възползва от протестите, а търси как да се работи по-добре" , така депутата от БСП Антон Кутев коментира  извънредното заседание на част от Националния съвет на БСП, свикано от т.н. вътрешна опозиция на Корнелия Нинова, в което участва и той...

публикувано на 13.07.20 в 10:02