Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За освобождаването на Кацарски "не търсете под вола теле"

Според Иван Тотев отстраняването на Кацарски няма нищо общо с разследването на КЗК за картел в санирането на блокове,

| обновено на 02.07.19 в 12:32

„С инж. Кацарски се разделихме по най-добрия начин, много държах да му благодарим за почти 8-те години работа като заместник-кмет. Той е рекордьор на ветровития пост“. Така кметът на Пловдив Иван Тотев коментира отстраняването от поста на Димитър Кацарски, който почти 8 години управляваше ресора „Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции“.

„Не търсете никаква интрига, няма конкретна причина да си тръгне от поста. Работили сме достатъчно заедно, седнахме, разбрахме се като големи хора“, допълни градоначалникът.

Според Иван Тотев отстраняването на Кацарски няма нищо общо с разследването на КЗК за картел в санирането на блокове, констатирано в общините Пловдив, Търговище и Гоце Делчев. 

„Нашите обществени поръчки винаги са били за най-ниска цена, а сумите са в нормите според указанията на държавата“, коментира кметът. Тотев допълни: „Жалби има срещу всеки, който работи. Не търсете под вола теле. Човекът си има свой път в живота и си го поема“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Калоян Сухоруков

Юристи от ГЕРБ оглавиха 16-та и 17-та РИК Пловдив град и област

След като на проведените миналата седмица консултации не бе постигнато съгласие за ръководството на Районните избирателни комисии за Пловдив град и област, ЦИК назначи председатели на 2-те комисии. Адв. Калоян Сухоруков от ГЕРБ отново е шеф на 16-та РИК Пловдив – град. Той има дълъг опит в организацията и отчитането на изборни резултати...

публикувано на 20.04.24 в 11:41

В ДГС "Кормисош" отглеждат алпийски козирози

В Държавното ловно стопанство "Кормисош" възобновяват популацията на алпийския козирог. То е единственото в България, в което се отглежда стадо алпийски козирози.  16-те животни са докарани тази година от Бавария, адаптират се добре и вече чакат поколение.  Специфичният вид кози някога е обитавал територията на България и е изчезнал.  Сега в..

публикувано на 20.04.24 в 11:19

Спряха частично ремонта на ОУ "Елин Пелин" заради почти зазидан барелеф

Майстори, ремонтиращи сградата на ОУ "Елин Пелин", почти зазидаха барелефа на патрона на училището. За това алармираха от "Спаси Пловдив", като публикуваха и редица снимки в социалните мрежи. "... В училище “Елин Пелин” тече ремонт. Зазидат с гипсокартон барелеф на Елин Пелин. Настояваме безобразието да бъде спряно веднага и да бъде потърсена..

публикувано на 20.04.24 в 10:23

Велопоход в подкрепа на хората с хемофилия

„За свят без кръвоизливи“ е мотото на велопоход в подкрепа на хората с хемофилия, който ще се проведе в Пловдив.  След старт в 11 ч. на пл. „Съединение“ всички участници ще се насочат по ул. „Стефка Николова“ и преминат по велоалеята на бул. „Марица-юг“, за да достигнат финала пред спортния комплекс на УХТ зад хангарите на Гребния канал. За..

обновено на 20.04.24 в 09:40

Отварят пещерата "Добростански бисер" за посетители на 1 май

Пещерата „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.  Това е един от най-посещаваните обекти в Родопа планина, тя се намира на 5 км. от асеновградското с. Добростан.  Там живее малка колония прилепи. Голяма част от обекта е зает предимно от сталагмити и сталактони, а измежду тях са разположени и т. нар. "Синтрови езера". Със..

публикувано на 20.04.24 в 09:15