Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На Пампорово студентите празнуват в шатра

Близо 3 хиляди студенти от всички краища на страната пристигат в курорта Пампорово за празника си. За пореден път те празнуват на едно място в специална шатра.

Студентското парти започва от днес и ще продължи на 8 декември в специална шатра с площ 2 000 квадратни метра и капацитет 3 000 души, каза Петър Стоичков от организаторите:

За трета година е събитието, всяка година става все по – голямо. Тая година очакваме още повече хора, шатрата е още по – голяма. 

Близо две хиляди човека ще се съберат – артисти, най – добрите от хип – хоп музиката, най – добрите от поп фолка. Общо взето най – грандиозният празник по случай 8 декември, студентския празник. 

До момента студентите празнуваха по хотелите, по различни дискотеки и се разпръскваха. Сега ние събираме всички на едно място. Така се създават контакти, студентите се запознават. Това е най – ценното за тях – да срещнат хора с техните интереси, на тяхната възраст, да създадат приятелства за цял живот.Още от категорията

Нови два случая на коронавирус в Пловдив, болната е от УМБАЛ "Св. Георги"

37 нови случаи на коронавирус са регистрирани в България. Така общият брой на заболели става 313. В София заразените са 200,  като 11 са новите случаи за нощта. Новите случаи в Пловдив са два. Пациентите под тепетата са мъж на 73 години и 47-годишна жена. Така случаите в Пловдив стават общо 16. "Жената е персонал в..

обновено на 28.03.20 в 12:36

Пловдив и областта получават дезинфектанти

 Над 13 000 литра етилов спирт, предоставен безвъзмездно от Агенция „Митници“ на РЗИ Пловдив, ще бъде дарен за нуждите на здравните заведения, информираха от Областна администрация.  По-голямата част от спирта ще бъде преработена в дезинфекциращ гел, който е особено нужен на болниците в сегашната ситуация.  Разпределението на дезинфекциращия гел..

обновено на 28.03.20 в 12:36

Извънредното разписание автобусите остава до 12 април

Със заповед на кмета Здравко Димитров извънредното разписание на автобусите по линиите на масовия обществен вътрешноградски транспорт  в Пловдив се удължава до 12 април включително. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта”. От понеделник рейсовете ще продължат да се движат с делнично разписание от 05:00 до 09:00 ч. и от 16:00..

обновено на 28.03.20 в 12:28

Община Смолян ще раздаде 400 пакета с хранителни продукти

С лични средства на кмета на общината Николай Меленов, заместниците му и секретарят са закупени, и подготвени 400 пакета с хранителни продукти, заедно с маски за многократна употреба. Те ще бъдат раздадени в понеделник на социалнослаби хора от доброволци.   Кризата с коронавируса поставя всички ни на изпитание, като общност заедно ще я..

публикувано на 28.03.20 в 12:15

Следят изкъсо разходките на Гребната база

Шестима служители от Общинска охрана-Пловдив ще дежурят допълнително на Гребната база, за да забранят разходките на групи в зоната. Съгласно заповедта на здравния министър забраната важи за парковете, градските градини, спортните и детските площадки и съоръжения на открито. Призоваваме гражданите да спазват разпорежданията на Националния..

публикувано на 28.03.20 в 08:52