Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вино и любов в Операта на 14 февруари

| обновено на 14.02.20 в 10:08

Опера Пловдив кани всички влюбени и почитатели на виното на двоен празник.  

Навръх 14 февруари ще се отбележат Трифон Зарезан и Свети Валентин в една вечер с комичната опера „Любовен еликсир” от Доницети, в която двама влюбени не могат да съберат смелост да кажат „Обичам те” и празничен коктейл.

"Езикът на любовта днес е вплетен в рекламни послания - поднесени с намигване и усмивка, но и празни от съдържание и чувства шаблони, които просто продават.  Общуването е подложено на изпитания, и то в най-красивите си нежни и интимни моменти тогава, когато изразяваме чувствата си. Днес общуваме с нея, чрез нея - рекламата. И става "чудо" - проблемите ни изчезват.  Нямаме такива с храносмилането, с петната по дрехите, със забременяването, с простата и някак си неусетно ставаме Супермени, Супермайки, Суперкрасавици и все супер, супер, супер.... Дали е така, обаче?", задава своите въпроси режисьорът доц. Нина Найденова. Диригент на "Любовен еликсир" е Константин Добройков.

Режисьорът Георги Динев заяви в интервю за Радио Пловдив, че Държавна опера-Пловдив е подготвила много изненади за публиката.

Избрахме „Любовен елексир“ специално за Деня на влюбените. Човек трябва да събере смелост и да каже „Обичам те!“, коментира Георги Динев.   

Интервюто с режисьора Георги Динев е в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Сборникът с разкази "Баба" събира респект и благодарност

На книжния пазар излезе сборникът с разкази "Баба". Той ще бъде представен  от Кремена Димитрова  в „Петното на Роршах“ на 30 април.  Книгата включва разказите на хора от най-различни сфери и професии на живота, които разказват за своите Баби. Незабравимите си истории  споделят писател, психолог, журналист, рекламист, режисьор и актьор. Сред..

публикувано на 25.04.24 в 08:01

Проф. Пимпирев гостува на Природонаучния музей

Среща с проф. Христо Пимпирев и екипа на втората полярна мисия на българския военно-изследователски кораб „Св.св. Кирил и Методий“ организира Регионалният природонаучен музей - Пловдив в зала „Планетариум“. Припомняме, че през февруари в Природонаучния музей бяха открити новата експозиция „Полюси“ и първият по рода си „Леден фестивал“,..

публикувано на 25.04.24 в 06:23

Над 450 изпълнители участват в конкурса "15 лалета" в Хисаря

Повече от 450 изпълнители, възпитаници на 64 музикални школи от 31 населени места, ще участват в Националния младежки конкурс за поп и рок музика "Петнадесет лалета".  Дванадесетото издание на конкурса ще се проведе от днес до неделя на сцената на Народно читалище „Иван Вазов 1904“ в Хисаря, съобщи музикалният директор на форума Иван Димов...

публикувано на 25.04.24 в 06:17

Светлина Стоянова идва в Пловдив с постановката "Севилския бръснар"

Оперната прима Светлина Стоянова се завръща в България за участие в постановката „Севилския бръснар“ на Росини на Държавна опера – Пловдив в Дом на културата „Борис Христов“. Младото сопрано със стремителна международна кариера в едни от най-реномираните оперни театри като Ла Скала-Милано, Виенската Щатсопера, Операта в Хамбург, Операта в..

публикувано на 25.04.24 в 06:13

Академичен народен хор с концерт в село Горнослав

Академичен народен хор при АМТИИ "Проф.Асен Диамандиев", ще изнесе концерт в с. Горнослав. Концертът е част от инициативата "Малките добри дела" и ще се проведе в събота, на Лазаровден. В разговора ни, диригента Николай Гурбанов, разказва за събитието и за последните успехи на Академичния хор, който през февруари 2024г. проведе тридневно турне в..

публикувано на 24.04.24 в 14:22