Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Срещите" разговор за виното и любовта

| обновено на 15.02.20 в 08:18

В месеца на виното и любовта „Срещите” питат защо от векове, те - виното и любовта, вървят заедно? 

Наистина ли пробиват бронята, в която сме опаковани и някак си ни приближават до Твореца? 

Проф. Валери Стефанов и писателката Неда Антонова в ефира на Радио Пловдив.

Още от категорията

Продължението на празника "Точно днес"

Програмата на 25 май открива още интересни срещи за вас, нашите слушатели! Благодарим ви, че започвате деня си с нас и търсите звука на българския език! В понеделник "Точно днес" говорим за: - словото , което преобразява и прави уроците по-ясни за децата ни; - книгите , които спасяваме и четем ежедневно; - театъра и "Одисей" след..

публикувано на 24.05.20 в 14:28

Празникът и неговите герои- пазители на духа

Честит 24 май! Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с част от героите на този най - български празник. Носителят на наградата "Пловдив"- Александър Секулов ще сподели със слушателите за раждането и пътя на неговата пиеса "Одисей" към любовта и признанието на публиката. Писателят Николай Илчевски ще ни зарадва с най- новата си книга "Репортажи от..

обновено на 24.05.20 в 11:23

В "Срещите" за 24 май и страстите български

Чрез празника 24 май и употребата му ще се потърсим тази събота! Може ли дата като 24 май да бъде поуморена? И ако „да”, то кой я поумори?  Зам.- кметът на община Пловдив Пламен Панов, конституционният съдия проф. Атанас Семов, писателят Георги Господинов и проф. Димитър Димитров ще разсъждават за уникалната българска дата 24 май, за мястото на..

обновено на 24.05.20 в 10:21

Празнично утро с "Шейкър"

В празничното утро на 24 май, ще споделим минутите от 7 до 10, потапяйки се в размисли, и в опит да ви срещнем с още от нестихващия гений на българските творци! За четенето, за значението на писането, за смисъла и бъдещето на книгите, разговаряме с младия писател Ненко Генов – автор на книгите „Сбогом дневнико“ и „Сбогом дневнико“ 2...

публикувано на 23.05.20 в 16:42

Майски теми "Ден след ден"

9% ДДС в ресторанти и хотели от 1 юли тази година до края на 2021 година. Това гласуваха депутатите на първо четене с промени в Закона за Данък добавена стойност. Мотивът на управляващите от ГЕРБ и "Обединени патриоти" – антикризисна мярка срещу последиците от коронавируса. Икономически оправдан механизъм или политически кредит срещу бъдеща..

публикувано на 22.05.20 в 14:56