Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Любовта прави деня незабравим


По-скоро любовта прави деня незабравим, отколкото датата 14 февруари, смята Неда Загорчинова, която е сватбен агент. Много хора използват, разбира се, тази популярна дата, за да покажат любовта си и използват всякакви изненади.

Дати като 20.02 2020 или 02.02.2020 са сред най-запазваните за сключване на брак и за сватбени тържества, така че нумерологията така или иначе влияе, добави тя.

 Все повече двойки се опитват да избягат от традицията. В същото време обаче традициите се и тачат-къде заради съвети от роднини, къде заради свързаност със обичаите, предавани в семейството, смята още Неда Загорчинова.

На една типична сватба в последно време се събират около 100-150 души. Като се подготвят, такова число им изглежда голямо, но когато започнат да правят списък на хората, които искат да поканят, пак стигат до горе-долу този брой.

Опитът на сватбения агент показва, че все повече двойки предпочитат така наречения "изнесен ритуал", не в ритуалната зала, а по-често сред природата.

Още от категорията

Трета седмица, онлайн или на хартия, обучението е факт

Нови дати за изпитите в средното училище предложи Министерството на образованието и науката заради извънредните мерки в борбата с Кодив-19. Матурите в 12 клас ще са на 30 май и 1 юни, а изпитите за седмокласниците ще са на 13 и 15 юни.  На този етап 89 % от българските ученици са в дистанционна форма на обучение, но 11 % от тях са без..

публикувано на 02.04.20 в 14:29

В Панагюрище има проблем със завърналите се от чужбина

От утре, 3 април, в Панагюрище са въвежда вечерен час. О коло 10 процента  от хората са недобросъвестни, недисципилнирани и нарушават препоръчаните мерки,  обясни мотивите си затова кметът Никола Белишки.  В града  няма заразен с коронавирус, но проблем за местната власт  има със завърналите се от чужбина , о т рискови държави с коронавирус заяви..

публикувано на 02.04.20 в 11:00

Ученици рисуват коронавируса в Грохотно

В родопското село Грохотно провеждат ученически конкурс за рисунки, посветени на коронавируса. Инициатор е директорът на Основно училище „Гео Милев“ в девинското село Фани Василева. "Да можем да покажем нашите познания и начини на опазване от разпространение на коронавируса", така тя мотивира идеята си. Вече има предадени няколко рисунки. "Самия вирус..

публикувано на 02.04.20 в 10:23

Сега е важна солидарността, а равносметките - след кризата

Две трети от хората България смятат, че въведените ограничителни мерки са достатъчни, показва изследване на социологическата агенция „Галъп интернешънъл“.  15 на сто от запитаните са определили мерките като „вече непоносими“. Като обезпокоителни социолозите от „Галъп“ отчитат отговорите, свързани с икономическото състояние на хората...

публикувано на 01.04.20 в 17:18

Все още сме далеч от нов дълг от 10 милиарда лева

Както стана ясно, заради изследванията за коронавирус, които трябва да бъдат направени на депутатите, утрешното пленарно заседание на Народното събрание, на което трябваше да се гледа актуализацията на бюджета, се отменя. Днес не се проведе и заседанието на бюджетната комисия, което също трябваше да обсъди темата. По този повод депутатът от левицата..

публикувано на 01.04.20 в 15:58