Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Добро утро с „Точно днес“

| обновено на 16.02.20 в 16:43

В понеделник ще говорим за пенсии, болнични, куклен театър и благотворителност. До девет и трийсет ще чуете:

Пенсии, сметки и предложения. Разумно ли е предложението на социалния министър Деница Сачева за намаляване на коефициента на редукция на пенсията от първи стълб. По темата говорим с доктор Калин Поповски, заместник-председател на парламентарната комисия по труда и социалната политика.

Кой трябва да заплаща първите три дни от болничните? Дискусията продължава, а към нея добавяме и становището на джипитата. Ще ни го представи доктор Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив.

Ще говорим и за нелоялните адвокатски практики, които ще се дискутират в Пловдив на кръгла маса. От тях потърпевши са клиентите. Как ще се противодейства? Адвокат Васил Георгиев ще бъде наш събеседник по темата.

Ще ви напомним, че съвсем скоро идва Баба Марта. Хората с увреждания и тази година са изработили красиви мартеници с български шевици. За тях ще ни разкаже Ванина Костадинова, директор на „Социално предприе за хора с увреждания“ в Пловдив.

В зона „Култура“ на Радио Пловдив – интервю с Виктор Бойчев, директор на Кукления театър. От него ще научим акцентите за новия сезон, а също и какви проекти ще се реализират с отпуснатите общински средства. 

Преди всичко това - ще се събудим с Цвятко Сиромашки, който гостува в рубриката "Добро утро, ден!".


Още от категорията

Пролетни настроения в извънредно положение „Точно днес“

Историята ни напомня, че преди 160 години в Цариград се провежда първата църковна служба на български език. Така се поставя началото на борбата за църковна независимост и отделяне на българската църква от гръцката патриаршия. Тържествената литургия е отслужена в храма „Свети Стефан“ от епископ Иларион Макариополски. „Точно днес“ ще говорим..

публикувано на 02.04.20 в 17:01

Време и натрупвания "Ден след ден"

Попада ли коронавирусът върху храната? Колко рискови са продуктите, които пазаруваме в режим на карантина? Какво показват засилените проверки в хранителните магазини в Пловдив? Какво инспекторите „гледат под лупа“? Отговорите очакваме от д-р Камен Янков , директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив. Загива ли..

публикувано на 02.04.20 в 14:59

"Звукът на киното" носи музика на "Queen" точно "Като рицарите"

Филмът на Брайън Хелгеланд  "Като рицарите"/A Knight's Tale   ще ни донесе чудесни спомени с прекрасната музика и гласовете на легенздите от "Queen и Роби Уйлямс.  Защото именно музикантите от британската група, без отишлия си твърде рано Фреди Меркюри, влизат заедно с Роби в студио, за да запишат кавъра на "We Are The Champions", станал..

обновено на 02.04.20 в 14:00

За страданието и спокойствието във „Вход свободен“

Както винаги, се опитваме да съхраним себе си. Днес във „Вход свободен“, говорим за „натиск на страданието“. Това е термин от социалната работа, но идеално ни се вписва в настоящата ситуация. Коментираме с фамилния консултант Динка Колева. С писателят Любомир Розенщайн, аналазираме онова пускане по течението и докъде може да ни доведе...

обновено на 02.04.20 в 12:57

Извънредно и не съвсем „Точно днес“

Забавихме темпото. Най – после. На тази цена ли ? Скърца, свива се, плаши се – животът ни.  Но запазвайки и надежда,  и смисъл. „Точно днес“: Маските паднаха  - по желание, но  извънредното положение  продължава.  Какви лица и дела  показват политиците и хората в тази ситуация.  Коментар на политолога Страхил Делийски . В..

публикувано на 01.04.20 в 17:20