Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Битката за Пловдив остана без победител

Ботев и Локомотив не излъчиха победите в 110-ата Битка за Пловдив в първенството. Съперниците имаха няколко добри ситуации за гол, какъвто обаче така и не бе отбелязан и двубоят завърши 0:0. В срещите досега двата отбора си бяха разменили по 39 победи, при 31 равенства, като сега добавиха още едно. Освен ремито, за отбелязване е, че оперираната звезда на Ботев – Тодор Неделев се завърна в игра, като в средата на втората част влезе като резерва.

В 5-ата минута Лъчезар Балтанов стреля от въздуха, но неособено силно и Луков улови без проблеми.

В 18-ата минута Локомотив нанесе първия си точен удар чрез Анте Аралица. Той обаче не затрудни Янко Георгиев.

5 минути по-късно Лазар Марин напусна принудително, след като малко по-рано Акинсола Акиниеми влезе грубо в краката му.

В 51-ата минута Карагарен преодоля Бандаловски и нахлу в наказателното поле. Ударът му обаче бе слаб и право в Янко Георгиев.

Малко повече от 20 минути преди края на мача, на терена се появи звездата на „канарчетата“ Тодор Неделев, който веднага раздвижи играта на домакините.

Ботев по чудо не поведе в 73-ата минута. Неделев проби хубаво, топката стигна до Балтанов, който изведе Александър Тонев сам срещу вратаря, малко по диагонал. Ударът на „жълто-черния“ футболист от ъгъла на вратарското поле обаче не бе точен.

120 секунди по-късно Тодор Неделев стреля от границата на наказателното поле, но топката премина до дясната греда.

В 82-ата минута и „смърфовете“ можеха да стигнат до гол. След центриране от корнер, Динис Алмейда засече с глава. Топката обаче премина до лявата сглобка на вратата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15