Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" за цената на пътя

Полицейска проверка в Басейнова дирекция Източнобеломорски район днес преди обед  приключи с ареста на директорката Цветелина Кънева. Шефът на областната дирекция на МВР Йордан Рогачев опроверга съмненията, че акцията е свързана със случаите на замърсявания на реки в района. Припомням, че по последния случай в ареста са двама от ръководството на предприятието "Лъки Инвест" заради замърсяване на две родопски реки.

Общинското ръководство на Пловдив засега няма яснота как ще се поддържат съоръженията на спирките на градския транспорт, след като фирмата, която управлява веригата павилиони "Лафка" обяви, че ги затваря. Според кмета Здравко Димитров вероятното решение е нова концесия или търг за наемане на настоящите съоръжения.

За все още незавършения зоопарк общината ще търси друг изпълнител. Предстои администрацията да уреди взаимоотношенията си с досега ангажираната фирма "Запрянови", от която смятат че все още не са им платени близо половин милион лева.

Хората от Ягодово и Катуница няма да имат нужда от винетки за пътуването си до Пловдив. Това се потвърди на среща при областния управител Дани Каназирева. В същото време обаче кметовете на Родопи и Садово ще изпратят искане до община Пловдив за поемане на разходите по поддръжка на пътната отсечка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" за (не)известните на деня

"Точно днес" - вървим по стъпките на темите от деня, добавяме и коментар по политическите събития. Броенето към изборите 2 в 1 започна само преди седмица, а вече рокадите в служебния кабинет станаха ежедневие. Доколко съставът на кабинета, който трябва да организира честни и прозрачни избори, е действително служебен или това е поредното..

публикувано на 16.04.24 в 16:51

Между напрежението и очакванията в "Ден след ден"

Между напрежението, което създават нерешимите проблеми и очакванията за неясното в времето, но по-добро от днес утре са темите в следобедната програма на Радио Пловдив "Ден след ден".  За градския транспорт в Пловдив и очакваното в близко бъдеще въвеждане на модерни, екологични и практични автобуси говори в репортажа си от представянето на нов електробус..

публикувано на 16.04.24 в 14:54

Истории и музика във „Вход свободен“

Отделяме време за срещи и песни, които ни свързват с корена. Датата е 19 април, в Капана. Габриела Павлова ще ни разкаже повече, след 14 часа. Коментираме приказни истории. Още информация в рубриката „Езо Тера“. Очаквайте рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев и минутите ни за кино. Започваме, след новините в 13..

публикувано на 16.04.24 в 09:30

Идва ли по-добро „Точно днес“?

Надеждата умира последна. Тази максима важи с пълна сила за политиците, които смело предизвикаха избори 2 в 1. Кой ще спечели и кой ще изгуби? И кой ще плати „цената“ на сглобката? Отговорите търсим във второто утро на седмицата, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Лидерите и знакови лица на „Продължаваме промяната“ Асен Василев,..

обновено на 15.04.24 в 16:59

Политика и (без)духовност "Ден след ден"

В политическото пространство у нас няма "мръсни" и "чисти" политици. В България властта е свързана с много пари кеш и политическите сили са причастни. За а-моралните заявки за ново управление говори политологът Боян Стефанов , член на Младежкия консервативен клуб. Напрежението между Иран и Израел продължава да ескалира. Какво може да се..

публикувано на 15.04.24 в 15:02