Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата проверява и къщата в Барселона, и Пловдивския панаир

15 арестувани при полицейска акция до Пловдив




15 души са арестувани в пловдивско при съвместна акция на полицията и прокуратурата срещу битовата престъпност. Тя се ръководи от главния прокурор Иван Гешев и главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Операцията започна от село Йоаким Груево и продължи в Перущица и Кричим. Задържаните са криминално проявени и са образувани бързи досъдебни производства .

Задържаните са заподозрени за незаконен дърводобив, незаконна търговия с акцизни стоки и с цветни метали. Пред журналисти Иван Гешев обяви, че акциите срещу битовата престъпност в отделните области ще продължат, за да може в края на годината нейните нива да бъдат силно ограничени.

Гешев подчерта, че районът на тези населени места е спокоен и с далеч по- малка престъпност в сравнение с други райни в страната. За ред, спокойствие, сигурност и образование настояват хората при срещите си ръководствата на МВР и Прокуратурата, каза Гешев и добави, че ще направят всичко, за да овладеят престъпността.

Прокуратурата не съобразява действията си с политическите последствия, така главният прокурор коментира критиките на ВМРО около ареста на директора на Басейнова дирекция - Пловдив Цветелина Кънева и коментарите им по- рано за политическото убийство на министър Нено Димов.

Иван Гешев потвърди, че предстои пълна проверка за къщата в Барселона и за приватизацията на Пловдивския панаир. 

До момента от испанските власти не са поискали от българската прокуратура информация по разследването, каза Гешев. Решение на наблюдаващия прокурор е кога ще бъде разпитан министър - председателят Бойко Борисов, добави той като определи случая като рутинен. Не делим хората дали са министри, министър-председатели, депутати, богати или социално слаби. Единственият критерий е дали се спазва закона, обобщи главният прокурор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Градска, Дондукова или "Иван Вазов" е обновената градина в Пловдив?

Няма документи, в които официално градината да е наречена Дондукова, каза Петко Георгиев от НБ "Иван Вазов" и уточни, че при тях се пази единствената карта, която показва Градската градина от първите и години.  Градината се нарича Дондукова от близо 30 години насам. Вече е експонирана изложба в Градската градина, която показва първия проект за годината...

публикувано на 18.04.24 в 11:25

Полиция вместо светофар регулира трафика при Денталния факултет

Заради авария в табло на ЕВН светофарът на кръстовището на бул. „Христо Ботев“ с ул. „Любен Каравелов“ в момента не работи, предупреждават от „Организация и контрол на транспорта“.   Веднага е установена връзка с „Пътна полиция“, за да се регулира движението. От общинското предприятие призоват шофьорите да се съобразят със ситуацията, да спазват..

публикувано на 18.04.24 в 10:41

Откриват късноантична сграда "Ирини“ в подлез "Археологически"

В Международния ден за опазване на паметниците на културата в Пловдив официално ще бъде открита късноантична сграда "Ирини“, която се намира в подлез „Археологически“ и е част от сериен обект "Епископската базилика и късноантичните мозайки на Филипопол, римска провинция Тракия“.   Заедно с това ще бъде отбелязана  и третата годишнина на..

обновено на 18.04.24 в 07:05

Откриха огнище на птичи грип в Асеновград

Огнище на птичи грип е открито в обект за отглеждане на кокошки носачки в Асеновград, където се отглеждат над 150 хиляди птици. Пробите за изследване са изпратени заради наблюдаваната от регистрирания ветеринарен лекар повишената смъртност в птицефермата, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните.  Определена е 3-километрова..

публикувано на 18.04.24 в 07:03

Над 4000 кутии нелегални цигари иззе полицията

Над 4000 кутии цигари без бандерол са иззети от полицията. При процесуално-следствените действия под наблюдение на Районна прокуратура - Пловдив са иззети 81 хиляди къса фабрични цигари без български бандерол Специализираната операция е осъществена вчера от служители на Трето РУ като част от активните мерки за пресичане на незаконна..

публикувано на 17.04.24 в 17:29