Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ревизоро назначи нов директор на РИОСВ - Пловдив

3
инж. Десислава Георгиева - директор на РИОСВ Пловдив

Сменен е директорът на РИОСВ Пловдив Божидар Илиев, който зае поста преди 19 дни на мястото на уволнения доц. Стефан Шилев.

Новината съобщи министърът на екологията Емил Димитров с обяснението, че не желае Илиев да носи отговорност за откритото преди няколко седмици незаконно сметище в Садово.

Днес освободих директора на РИОСВ Пловдив и го прибрах в София. В Садово има едно сметище, където един човек е  загробвал всякакви отпадъци 3-4 пласта надолу до реката, издавал е фактури и те него не могат да го намерят. Защо този директор, който е от три седмици да носи отговорност? Този човек го понижих в длъжност и го изпратих в Пловдив, защото никой не искаше да поеме отговорност. И сега да се окаже виновен, че е предприел мерки за това сметище.

Илиев се връща в Изпълнителната агенция по околната среда и водите като неин заместник – директор.

За директор на РИОСВ Пловдив е назначена инж. Десислава Георгиева, която до момента ръководи отдела за управление на отпадъците в екоинспекцията. Тя е член на ГЕРБ.

Министърът отново критикува начина, по който бе арестувана директорката на Басейнова дирекция в Пловдив и попита защо по същия зрелищен начин не са били задържани двамата представители на Лъки инвест за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска.

Директори на Басейнови дирекции в страната са поискали среща в петък с министъра как да решат проблемите с незаконните водохващания, заради които бе арестувана шефката на пловдивската дирекция Цветелина Кънева. 

Според Емил Димитров, ако всички незаконни сондажи за водохващане бъдат затворени, за да бъдат узаконени, без вода ще останат редица населени места.


Галерия

Още от категорията

Възрастна жена загина в катастрофа в Дебращица

Възрастна  жена загина тази вечер при пътен инцидент в пазарджишкото село Дебращица, а още три жени са пострадали при нелепата катастрофа. Около 19 ч. 45-годишна жена се спускала от местността "Добра вода" с автомобила си, в който пътували 7-годишното й дете и неговия баща. Шофьорката изгубила контрол, качила се на близкия тротоар и блъснала жените,..

обновено на 24.05.20 в 21:33

Виртуално вместо шествията: За Вас, учители, с любов!

За първи път Пловдив чества Деня на българската просвета и култура и славянската писменост с виртуален празник . Противоепидемичните мерки срещу коронавируса замениха традиционните шествия с тържествена програма, предавана пряко от Община Пловдив чрез социалните мрежи.   В живото излъчване участват  близо 90 детски градини и училища от града и..

обновено на 24.05.20 в 17:26

Стотици шарени балони в небето над Карлово

Стотици шарени балони  полетяха тази сутрин в небето над  Карлово  в чест на 24 май. Точно в 10 часа на площада прозвуча националният химн на площада, а хиляди ученици, техните родители и учители пуснаха от домовете си цветните балони, за да отбележат Деня на българската просвета и култура и на славянската азбука. “Идеята се роди спонтанно, тъй като..

обновено на 24.05.20 в 15:26

Още пет случая на заразени с коронавирус в Пазарджик

19 са новите случаи на коронавирус, като сред тях няма регистрирани медици. През денонощието в страната са изследвани 888 души. Общият брой на заразените вече достигна 2 427. Това съобщи п роф. Тодор Кантарджиев о тНационалния оперативен щаб при представянето на актуалните сутрешни данни в Министерски съвет.  Шест са активните области. В Пазарджик..

обновено на 24.05.20 в 15:25

Иззеха 70 литра алкохол от хотелска стая

Полицията иззе голямо количество алкохол в Хисаря. При проверката е установено, че в хотелска стая,   наета от 48 годишен от разградското село Веселец, мъжът държи акцизни стоки без бандерол.  От помещението са иззети 28 пластмасови туби с различна вместимост и  съдържание. Установено е, че в  съдовете е съхранявана 50 литра ракия, 10 литра водка и..

публикувано на 24.05.20 в 11:08