Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пловдивската полиция докладва свършеното през годината

Пловдивската полиция огласява отчет  за дейността си през изминалата година. За събитието се очакват висши представители на  МВР, градската управа, съдебната власт и прокуратурата. 

Областната дирекция на МВР в Пловдив бе поета от бившия шеф на полицията в Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев, сменяйки на поста предшественика си Атанас Илков, който пък оглави дирекцията в Кърджали. 

Новият началник обеща засилено полицейско присъствие в малките селища и борба с битовата престъпност, акции срещу наркотрафика и икономическите престъпления.

И днес продължават проверките пловдивската полиция по линия на борбата с наркотиците край учебните заведения. Само за едно денонощие задържаните са 10.  

В близост до училищата са арестувани 3 души за притежание на наркотици. Част от нарушителите са на възраст от 15 до 17 години и най-често са хващани с марихуана и амфетамин. 

По време на специализираната операция на територията на областта са проверени 82 учебни заведения.

Още от категорията

В тежко състояние са двамата работници, обгорени в завода в Драгор

Двама работници, пострадали снощи при пожар в село Драгор се намират  в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.  В момента са в шоково състояние с тежки изгаряния. По-възрастният мъж, който е на  53-години, е с 98% изгаряния и опасност за живота. Раните му са обработени, направени са му операции и в момента е на апаратна вентилация...

обновено на 04.06.20 в 18:56

Арестуваха трима рецидивисти, малтретирали баба в Белозем

Заловени са тримата нападатели на баба Атанаска от Белозем, която на 8 февруари беше малтретирана и ограбена в дома си. Ангел, Тодор и Атанас са от Белозем и са на 43, 38 и 27 години.  Двама от тях са направили самопризнания и са съдействали на полицията. Открит е и ножът, с който е била заплашвана старицата, съобщи директорът на пловдивската..

обновено на 04.06.20 в 18:56

Розоварна в карловското село Слатина замърси река Стряма

Ясни следи от замърсяване  на река Стряма от розоварна в карловското село Слатина са установили при проверка днес представители на три контролни институции .  Сигналът е подаден от гражданин и е проверен на място от  служители на  РИОСВ - Пловдив, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и Регионалната лаборатория - Пловдив към..

публикувано на 04.06.20 в 18:49

Шофьор призна вина, осъдиха го условно за прегазен музикант

3-годишна условна присъда получи Сашо Димитров, който прегази пловдивския музикант Велко Илиев на пешеходна пътека на бул. „Руски“ преди една година.  Наказанието се налага след процедура на съкратено съдебно следствие. Подсъдимият призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, и изрази съжаление за..

публикувано на 04.06.20 в 16:48

И доброволци могат да се тестват за ковид проучването в Пловдив

Има първи резултати от националното изследване за коронавирус, което се провежда в Пловдив. Това съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той обаче уточни, че все още няма да се съобщават никакви резултати, тъй като няма смисъл това да се прави на междинна извадка. Проучването, което се извършва с тестове ЕLISA, ще покаже..

обновено на 04.06.20 в 16:45