Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивската полиция докладва свършеното през годината

Пловдивската полиция огласява отчет  за дейността си през изминалата година. За събитието се очакват висши представители на  МВР, градската управа, съдебната власт и прокуратурата. 

Областната дирекция на МВР в Пловдив бе поета от бившия шеф на полицията в Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев, сменяйки на поста предшественика си Атанас Илков, който пък оглави дирекцията в Кърджали. 

Новият началник обеща засилено полицейско присъствие в малките селища и борба с битовата престъпност, акции срещу наркотрафика и икономическите престъпления.

И днес продължават проверките пловдивската полиция по линия на борбата с наркотиците край учебните заведения. Само за едно денонощие задържаните са 10.  

В близост до училищата са арестувани 3 души за притежание на наркотици. Част от нарушителите са на възраст от 15 до 17 години и най-често са хващани с марихуана и амфетамин. 

По време на специализираната операция на територията на областта са проверени 82 учебни заведения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Част от ул. "Христо Г. Данов" става пешеходна, реши ОбС - Пловдив

Пловдивските общински съветници приеха улица "Христо Г. Данов", в частта й между ул."Бетовен" и бул."Руски", да стане пешеходна зона. За гласуваха 31 съветници, против - 9, въздържали се - 10.  По време на дебата от ПП-ДБ посочиха, че такава промяна не е работа на Общинския съвет, а на администрацията. Те декларираха също, че принципно подкрепят..

публикувано на 25.04.24 в 11:33

ВМЗ - Сопот с рекордни печалби за 2023 г.

"Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ) в Сопот отчитат рекордните 828 млн. лв. нетни приходи от продажби за 2023 г., което е двойно повече спрямо предходната година. Това показват данните на дружеството, цитирани от БГНЕС.  От компанията отчитат нараснало търсене на специална продукция на пазара. Затова се предвижда повишаване на капацитета с нови..

публикувано на 25.04.24 в 10:50

Ученици "гледат процес" в Административния съд в Смолян

В рамките на информационната кампания „Ден на отворените врати“ Административният съд в Смолян днес ще отвори врати от 15:00 ч. за граждани, медии и институции. Целта на инициативата е популяризиране дейността на съда, повишаване правната култура на гражданите и във връзка с Образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско..

публикувано на 25.04.24 в 10:44

Обявяват допълнителни места в ДГ "Каменица" в Пловдив

Допълнителни места са обявени за детска градина "Каменица", съобщават от община Пловдив.  В централната сграда е добавена една нова първа възрастова група за родените през 2021 година деца, които следва да постъпят в детската градина през новата 2024/2025 учебна година. На втория адрес на детското заведение на  ул. „Лъджене“ №13 за предстоящата..

публикувано на 25.04.24 в 09:31

ОбС - Пазарджик гласува отстраняването на председателя си

Отстраняването на председателя на Общинския съвет в Пазарджик Найден Шопов ще гласуват съветниците в града. Предложението идва от съветника Благо Солов и включено в края на  дневния ред като точка 39 от днешната сесия. В мотивите си за Солов посочва, че системно  в продължение на повече от три месеца  Шопов не изпълнява задълженията си..

обновено на 25.04.24 в 07:57