Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Евакуираха пациенти в Парк Хоспитал заради пожар

| обновено на 19.03.20 в 15:15

Приземни помещения горяха в болница Парк Хоспитал на Кукленско шосе в Пловдив. Те са били в опасна близост с помещенията с пациенти. 

С бърза реакция охранителите на болницата са успели навреме да евакурат намиращите се  вътре лежащо болни хора. 

Те са били около 38 души, преобладаващо онкоболни и други с хронични заболявания, каза началникът на пловдивската противопожарна служба Георги Мангараков. 

"Горели са... горими материали" - обясни той. 

Охраната на болницата първа е съдействала за извеждането на лежащо болните,  разказаха други пациенти от болницата.  По думите им,  пожарната също е действала бързо и навреме е угасила огъня.

Нанесени са само материални щети, без пострадали. 

Евакуираните са разпределени по други помещения, увериха от охраната на болницата.

Огледите за изясняване на причините продължават. 

Още от категорията

Санкционират "Биовет" Пещера заради замърсяване

Регионалната екоинспекция в Пазарджик ще наложи административна санкция на завод "Биовет" в Пещера заради замърсяване на Стара река, причинило измирането на голямо количество риба.  Резултатите от направените анализи показват, че замърсяването е тръгнало от изхода на пречиствателната станция на предприятието.   Сигналът за замърсяването бе..

публикувано на 30.05.20 в 14:32

14 нови случая на коронавирус

През изминалото денонощие у нас са регистрирани 14 новия случая на коронавирусна инфекция при изследвани 1353 проби. Това каза проф. Тодор Кантарджиев на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за Covid-19.  От тях със състояние, което предполага лечение в болница, са четирима. Останалите 10 са на домашен стационар. Новите случаи са в..

обновено на 30.05.20 в 14:28

Тодор Попов иска общински данък върху земеделските земи

Кметът на Пазарджик Тодор Попов ще настоява държавата да даде правото на общините да въвеждат данък върху земеделските земи . Идеята е налогът да бъде един лев на декар, което ще подпомогне финансово общините, обясни Попов: "Земеделските земи в България повече от 90 процента са частни. Това е собственост, която генерира приход. Със земята вече се..

обновено на 30.05.20 в 14:28

Три пъти повече розов цвят е набран тази година

Към 21 май в четири области на страната - Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Сливен има 4 600 хектара с маслодайна роза, от които са добити близо 3 000 тона розов цвят. Това сочи последният оперативен анализ на министерството на земеделието. Година по-рано по същото време у нас са набрани около 1000 тона. Тези данни са изненадващи на фона на масовите..

публикувано на 30.05.20 в 14:27
Празникът в Карлово през миналата година

Празник на розата в село Климент

Ритуалът "Розобер" - неизменна част от традиционния празник на маслодайното цвете в Карлово, се състоя в село Климент. Приветствие към стопаните на розови насаждения оправиха кметът на община Карлово Емил Кабаиванов и Царица на розата 2019 - Яна Цветкова, като им благодариха за това, че съхраняват поминъка на своя край. Кметът на Карлово поздрави шестте..

публикувано на 30.05.20 в 09:05