Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Сблъсъците между президент и правителство ще продължат

Наблюдаваме пореден сблъсък между президент и правителство.Той се състои не във акта на налагане на вето на част от текстовете на Закона за извънредното положение, защото имаше абсурдни неща, които бяха гласувани в петък в пленарна зала, особено предложението на БСП за замразяване на цените, колкото в мотивите и придружаващото мрънкане и критикарство на президента. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Той смята, че трябва да се овладее популисткия импулс да се раздават пари.

Изключително лесно е да се критикува отстрани, без да се предлагат никакви конкретни мерки, както президентът често прави, подчерта Харизанов.

Според него сблъсъците между президент и правителството ще продължат до изборите – парламентарните и президентските.

Президентът още в началото на своя мандат се постави в ситуация да бъде винаги и на всяка цена срещу тази изпълнителна власт, срещу тези управляващи и срещу това мнозинство. И всяка промяна на това негово поведение, ще изглежда като съглашателство и политическа сделка, обясни още Георги Харизанов.

Цялото интервю с Георги Харизанов можете да чуете в звуковия файл.
Още от категорията

Виртуалната стая трябва да е като класната в училище

Пловдивчанката Анелия Александрова , която от Дания разказва за ученето онлайн по време на епидемията от коронавируса. Питаме и как опитът на Европа помогна на част от българските училища и университети с платформа за дистанционно обучение „Данлинк”. Тя е нейно дело и се прилага от години в училищата в Копенхаген. Анелия Александрова каза, че тя е..

публикувано на 25.05.20 в 10:02

Митрополит Николай отслужи молебен за 24 май

Пловдивският митрополит Николай  отслужи благодарствен молебен   по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в храм "Св. Св.Кирил и Методий" "Делото на Светите братя постоянно се обогатява, извисява и развива. Чрез свещените писания на Библията, преведени от Кирил и Методий, познахме Бога и..

обновено на 24.05.20 в 15:24

Приветствие на областния управител Дани Каназирева

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева отправи приветствие  за 24-ти май. То гласи следното:  УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА, УЧИТЕЛИ И  УЧЕНИЦИ, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ! Отново е 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската  писменост! Това е датата, която ни кара да се преклоним пред великото дело на..

публикувано на 24.05.20 в 10:17

Кметът Здравко Димитров поздрави пловдивчани

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост кметът на Пловдив Здравко Димитров отправи своето обръщение към пловдивчани. Ето и пълния текст на разничния поздрав:   УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ, НАУКА И КУЛТУРА! УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ! СКЪПИ ПЛОВДИВЧАНИ! Щастлив съм от свое име и от името на Община..

публикувано на 24.05.20 в 10:12

Трябва пълно преструктуриране на държавата

Служителите на НСО и поръчковите престъпления и убийства – какви са фактите, доказуеми ли са, как са обвързани с висши държавни личности? Коментарът  е на Юлий Георгиев, контраразузнавач, бивш директор на Национална служба сигурност в периода 1995-97 г. „Има замесен служител в схема „за мокри поръчки“, но не бих говорил за цялата служба. Някои..

публикувано на 22.05.20 в 17:24