Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Решителни мерки срещу замърсяването в "Източен"

Общинското предприятие „Чистота“ ще извърши в най-кратък срок масово почистване в квартал „Столипиново“. Това се реши на среща на районния кмет Иван Стоянов с представители на полицията, Общинския инспекторат и почистващата фирма. 

„Чистота“ ще проведе информационна кампания, за да популяризира площадките за регламентирано изхвърляне на отпадъци, както и реда за събиране по график на излезли от употреба мебели. Реши се също, че районната администрация и полицаи от Шесто РУ ще провеждат редовни акциии, за да спрат движението на каруци на територията на район „Източен“. 

Ще се извършват и редовни проверки съвместно с БАБХ срещу незаконното отглеждане на животни в квартала. 

Районната администрация ще предложи на кмета на града да бъде създадено допълнително звено към общинската структура, което да следи да не се внасят и изнасят отпадъци от всякакъв тип. 

Иска се и изграждане на видеонаблюдение за осъществяване на 24-часов контрол. Ще бъдат поискани и допълнителни средства за премахване на незаконни постройки, което да осигури достъп на специализираната техника в „Столипиново“.

Имаме издадени над 350 заповеди за премахване на незаконни постройки като общата сума за целта надхвърля 800 000 лева. Ясно ни е, че това не може да стане за една бюджетна година, нямаме и физическа възможност да бутнем всичко за една година. Но в рамките на 3 години мисля, че може да стане като първоначално в бюджета съм заложил 45 000 лева, а сега подписах доклада за още 100 000 лева за незаконно строителство, каза Стоянов пред Радио Пловдив.

Освен това доброволчески групи ще информират, следят и сигнализират при нарушения. Като мерки за превенция се предвижда към програмата на училищата в квартала да се включат теми за опазване на 
Още от категорията

Здравният министър нареди - само с маски на обществени места!

Всички граждани са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места.   Такова нареждане даде здравният министър със Заповед № РД-01-168 от днес .  Контролът на новата мярка е възложен на областните управители. 5 са новите случаи на COVID-19 по данни на Националния оперативен щаб . Така общо..

публикувано на 30.03.20 в 17:01

7 досъдебни производства заради карантина в Пловдив, 4 в Смолян

Заради нарушаване на карантината в Пловдив се водят 7 досъдебни производства, които са взети под специалния надзор на Апелативната прокуратура.  Четири са досъдебните производства, които са започнати в Смолянска област. От Районна прокуратура в Пловдив информират за трите нови случая.  На 22  март 47-годишен мъж се върнал от Германия, като на..

публикувано на 30.03.20 в 16:33

И в Асеновград следят строго за спазване на карантината

От община Асеновград междувременно отчетоха нови 42 случая на хора под карантина. 35 души вече са с отпаднали карантинни мерки и нямат никакви оплаквания. Два екипа на РЗИ и РПУ в Асеновград са извършили 17 проверки за спазване на ограничителните карантинни мерки, 20 проверки на магазини и търговски обекти и 9 на обекти с обществено значение,..

публикувано на 30.03.20 в 15:49

Един от болните от COVID-19 в Пловдив е в тежко състояние, 12 са в болница

21 са пациентите с КОВИД -19 в Пловдив и областта. От тях 12 са хоспитализирани като един е в тежко състояние в Отделение за интензивно лечение, съобщиха от Областния медицински щаб днес по обед. Заразените медици са осем.  2959 са жителите на града и региона, поставени под карантина. От РЗИ съобщиха, че до момента са направени 420 проби..

публикувано на 30.03.20 в 15:45

В Пловдив съдят британски гражданин, нарушил карантината

Бързо производство за неспазване на карантината е започнало срещу британец, който живее в Пловдив.  При проверка автопатрул е установил, че 62 годишният мъж не спазва предписанието, издадено от столичната здравната инспекция, и не е в посочения от него адрес на пловдиската улица "Славянска".  Нарушителят е британски гражданин,роден в Ирландия...

публикувано на 30.03.20 в 14:57