Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пациентите с COVID-19 в Инфекциозна клиника са в добро състояние

Общо 6 са болните от коронавирус, които са настанени до момента в Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Свети Георги“. Днес там беше приета 21 годишна жена, която се е лекувала в Клиниката по пулмология към лечебното заведение. Тя е един от двата нови случая, които бяха оповестени вчера от Националния кризисен щаб. Жената е лежала в пулмологията, тъй като е имала пневмония. 

 Другата пациентка е в Инфекциозна клиника. Тя е пристигнала от Англия, това заяви пред Радио Пловдив доцент Андрей Петров, завеждащ на Инфекциозна клиника.

Всички пациенти, които са настанени в клиниката са в сравнително добро състояние, нямат дихателна недостатъчност.

Доцент Петров допълни още, че в клиниката се лекува медицинската сестра от Клиниката по неврохирургия към УМБАЛ „Свети Георги“, а също и жената на лекаря от Спешното отделение в „Пълмед“. На лечение в Инфекциозна клиника са и първите приети с диагноза COVID-19 – на 39 и на 35 години.

Те са в добро състояние. Единият пациент вече оздравява, обясни пред Радио Пловдив доцент Петров.

До няколко дни в Инфекциозна клиника ще бъде разкрит първи лечебен блок с още 36 легла, който ще е обособен изцяло за лечение на пациенти с коронавирус. В момента тече инструктаж на медицинския персонал за работа с дихателната апаратура.

Отрицателна е пробата за COVID-19 на едномесечното бебе, настанено в Инфекциозна клиника. Вероятно ще го изпишем още утре, ако е здраво, обясни завеждащият клиниката д-р Андрей Петров. Припомням, момиченцето бе прието с бронхит преди 6 дни, след като е било контактно със свои близки, завърнали се от Италия.
Още от категорията

Здравният министър нареди - само с маски на обществени места!

Всички граждани са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места.   Такова нареждане даде здравният министър със Заповед № РД-01-168 от днес .  Контролът на новата мярка е възложен на областните управители.

публикувано на 30.03.20 в 17:01

7 досъдебни производства заради карантина в Пловдив, 4 в Смолян

Заради нарушаване на карантината в Пловдив се водят 7 досъдебни производства, които са взети под специалния надзор на Апелативната прокуратура.  Четири са досъдебните производства, които са започнати в Смолянска област. От Районна прокуратура в Пловдив информират за трите нови случая.  На 22  март 47-годишен мъж се върнал от Германия, като на..

публикувано на 30.03.20 в 16:33

И в Асеновград следят строго за спазване на карантината

От община Асеновград междувременно отчетоха нови 42 случая на хора под карантина. 35 души вече са с отпаднали карантинни мерки и нямат никакви оплаквания. Два екипа на РЗИ и РПУ в Асеновград са извършили 17 проверки за спазване на ограничителните карантинни мерки, 20 проверки на магазини и търговски обекти и 9 на обекти с обществено значение,..

публикувано на 30.03.20 в 15:49

Един от болните от COVID-19 в Пловдив е в тежко състояние, 12 са в болница

21 са пациентите с КОВИД -19 в Пловдив и областта. От тях 12 са хоспитализирани като един е в тежко състояние в Отделение за интензивно лечение, съобщиха от Областния медицински щаб днес по обед. Заразените медици са осем.  2959 са жителите на града и региона, поставени под карантина. От РЗИ съобщиха, че до момента са направени 420 проби в..

публикувано на 30.03.20 в 15:45

В Пловдив съдят британски гражданин, нарушил карантината

Бързо производство за неспазване на карантината е започнало срещу британец, който живее в Пловдив.  При проверка автопатрул е установил, че 62 годишният мъж не спазва предписанието, издадено от столичната здравната инспекция, и не е в посочения от него адрес на пловдиската улица "Славянска".  Нарушителят е британски гражданин,роден в Ирландия...

публикувано на 30.03.20 в 14:57