Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" при удължени извънредни мерки заради COVID-19

Ще колабира ли икономиката ни в условията на удължени извънредни мерки заради коронавируса? Ще дадат ли резултат икономическите мерки, предприети от правителството? Темата коментираме с икономиста Румен Гълъбинов.

Решителна „атака“ срещу замърсяването в кв. „Столипиново“ предприема районната администрация. След като няколко дни поред екипите на „Чистота“ извозваха тонове отпадъци, а след часове те отново се натрупваха, кметът на „Източен“ започва нова, безпрецедентна акция. Подробностите за нея ще научим от районния кмет Иван Стоянов.

Пловдивчани искат връщане на стария режим при преминаване на КПП-та, стана ясно днес при инспецията на кмета Здравко Димитров заедно с ресорния зам.-кмет Тодор Чонов и директора на полицията Йордан Рогачев. Репортажът по темата е на Стоян Терзиев.

Предпазни средства и защитни облекла бяха дарени на болниците за борба с коронавируса. Това стана ясно на редовното заседание на Областния щаб в Пловдив, което проследи Антония Попова.

На среща с областния управител Дани Каназирева персоналът на Транспортната болница в Пловдив постави въпроса за сигурността на медиците при приема на заразени с КОВИД - 19. Каназирева ги успокои, че ще бъдат взети всички мерки за тяхната безопасност, а лечебното заведение ще бъде преструктурирано, така че да може да приеме заразени с коронавируса. Репортаж от срещата в Транспортна болница очакваме от Антоанета Петричанска.

А Екатерина Костова ни среща задочно с 2-ма студенти по медицина, доброволци в Инфекциозна клиника в Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Уроци за бъдещето "Точно днес"

В опит да прозрем  и да изберем храна, управляващи и обществено поведение в петък сутрин поканахме за разговор: - социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова за движенията на политическите лидери, авторитетът на институциите и пазарът на идеи, доколкото ги има, преди старта на пореден изборен цикъл - професорът от УХТ Десислав Балев за деня на..

публикувано на 25.04.24 в 16:50

Хора и улици в "Ден след ден"

За хората и това, което те виждат, чуват и коментират не само по улиците, но и на път към работа или вкъщи ще говорим в следобедната програма на Радио Пловдив.  "Ден след ден" започва с погледа на социолога Мира Радева за това, което се случва сега на политическата сцена у нас преди изборите и онова, което може да ни отведе по нови пътища или да ни..

публикувано на 25.04.24 в 14:55

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес ще усмихнем денят Ви със забавни рубрики, покани за събития и любопитни факти!  Заедно с директора на ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджян" - Пловдив, Симон Тютелян,ще Ви поканим на Ден на отворените врати,  който ще бъде отбелязан с разнообразна програма на 30-април. Събитието е под надслов "Нашият чуден свят" и за него ще научим повече минути след..

публикувано на 25.04.24 в 09:30

С пролетно темпо - "Точно днес"

Плавно преминаваме към топлото време, за да  останем там по-дълго. Ще го усещаме все по-отчетливо и с темите на деня.  Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти. В..

публикувано на 24.04.24 в 16:41

"Ден след ден" на 24 април

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването? Проверяваме с председателя на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и с общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски . Кандидатстудентската кампания за Медицинския университет в..

публикувано на 24.04.24 в 14:41