Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради опасност от гръцка страна затвориха ГКПП Златоград - Ксанти

Предложението е за временната мярка на общинския кризисен щаб и е заради наложената пълна карантина на съседнтата до Злагоград гръцка община Мики.

Всяка вечер по гръцката телевизия RT1 съобщават, че едно от най- опасните места за разрастване на епидемията са именно селата от тази община, в които са се върнали над 1000 човека от рискови държави.

В едно от селата има и смъртен случай от COVID_19. Регионът се охранява от гръцки полицаи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

145 години от приемането на Търновската конституция

16 април е Ден на Българската конституция и професионален празник на юристите в България. На тези данни през 1879 г. е приета Търновската конституция - първата българска конституция, която се превръща в законодателна основа за обществено-икономическото развитие на новоосвободената държава. 145 години от изработването и приемането на..

публикувано на 16.04.24 в 07:28

Полицията погна нелегалните гонки и шумните мотори

Пловдивската полиция проведе специализирана нощна акция срещу гонките с автомобили и шумните мотори по булевардите в града. В събота, от 21 часа до 1 часа след полунощ в неделя, са проверени близо 90 коли, 5 мотоциклета и повече от 110 хора.  Съставени са 8 акта и 15 глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата. Нарушителите са ползвали..

публикувано на 15.04.24 в 20:39

От ПП очакват тежка компроматна война преди изборите

Очакваме много тежки компроматни войни по време на предизборната кампания, очакваме всеки ден нашите опоненти да ни вкарват в обяснителен режим. Ние обаче ще се стремим да не влизаме в техния тон, заяви в Пловдив съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков.  Той, както и другият съпредседател на партията Асен Василев, бившият..

публикувано на 15.04.24 в 18:57

Челен сблъсък взе две жертви на пътя за Поповица

Тежка катастрофа с две жертви и сериозно ранен е станала на пътя между селата Чешнегирово и Поповица. Сигналът е получен в полицията в 16.20 ч. По предварителна информация челно се сблъскали два автомобила от марката „Мазда“, а на място загинали водачите им – мъж и жена. В критично състояние е пътничка от едната кола, която се транспортира..

публикувано на 15.04.24 в 17:13

Веселина Александрова се оттегли от лидерския пост на "Да, България!"

Кирил Ташев е новият лидер на „Да, България!“ в Пловдив. Той заменя на поста Веселина Александрова, която се оттегли след 7 години начело на организацията в града. „Благодарих за номинациите за четвърти председателски мандат“ и най-вече за помощта на всички от създаването на “Да, България” досега, написа в социалните медии..

публикувано на 15.04.24 в 16:36