Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Алтер его”: Нов сблъсък Краевски – Петровски!

| обновено на 28.03.20 в 16:10

Пореден двубой „Краевски – Петровски” предстои в „Алтер его” тази седмица! Домашно дерби, рицарски турнир, боксов мач или сумо-епопея с поетични елементи? Всичко това и още нещо! 

Така е то. Настана време разделно – его да въстава срещу алтер его… Подложени на социална изолация, лиричният водещ Петър Краевски и неговото сатирично второ ”Аз” Краю Петровски ще се ударят челно в ефира на Радио Пловдив. Проследете ехото от тази колизия и след това гласувайте – или за лирика или за сатирика. Гласовете си може да оставите на страницата на радио шоуто „Алтер его” във Фейсбук – тук:

https://www.facebook.com/%D0%90%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%80-%D0%B5%D0%B3%D0%BE-408126572935671/

Дуелът ще определи един победител чрез гласовете на слушателите! А наградата ще бъде авторска книга на водещия – най-веселата: „Операция Райски газ” (ИК „Жанет 45”)! Слушател, гласувал „за” един от „двамата” ефирни съперници ще я получи чрез жребий. Ако пък вече притежава книгата, на щастливеца ще му бъде дадена друга – по избор. От същия автор. Слушайте и гласувайте!

На снимката: Его и алтер его преди битката. Портретът е нарисуван от Иван Краевски – баща и на егото, и на алтер егото на водещия.  

„Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15 ч.

Първото повторение е в неделя от 6.00 ч. сутринта.

Предаването се излъчва и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – поезия и сатира в действие!

Автор и водещ: Петър Краевски





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Задава се първоаприлско „Алтер его”

Брой 332 на нашия радио-пърформанс ще звучи около Деня на лъжата – преди него, на самата дата и веднага след нея. Не ви лъжем. Ако не вярвате, проверете сами. В предаването ще отбележим 134-тата годишнина от рождението на големия български хуморист Чудомир. Ще разговаряме с Калин Василев, който пък е актуалният лауреат на Националната награда за..

публикувано на 29.03.24 в 11:23
Григор Димитров ликува

Гришо разби №2 в света Алкарас за полуфинал в Маями

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Маями за първи път в  кариерата си. Най-добрият български тенисист изигра един от най-силните си мачове изобщо и надигра водача в схемата и номер 2 в световната ранглиста Карлос Алкарас с 6:2, 6:4 за час и 34 минути.  "Той ме накара да се чувствам, сякаш съм на 13..

публикувано на 29.03.24 в 07:45
Георги Николов

Шестима национали се завърнаха в "Ботев"

Футболистите на Ботев (Пловдив) Георги Николов, Атанас Чернев, Димитър Папазов (България U21), Матвей Игонен, Йонас Тамм (Естония) и Фаустас Степонавичюс (Литва U21) се завърнаха от своите участия за националните си отбори и подновиха занимания на клубната база днес. Днес играчите проведоха редовно занимание със своите съотборници в „жълто-черно“ на..

публикувано на 28.03.24 в 17:15

Съдийски назначения 26-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 26-ия кръг в Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Лудогорец бе поверено на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев Пловдив и Черно море ще бъде ръководена от Валентин Железов. Любопитното е, че точно същите арбитри свириха срещите на пловдивските тимове в миналия кръг, а..

публикувано на 27.03.24 в 10:00

Григор Димитров стигна четвъртфиналите в Маями (САЩ)

Поставеният под №11 Григор Димитров стигна четвъртфиналите на Мастърс 1000 тенис турнира в Маями (САЩ), след като надигра поляка Хуберт Хуркач в епична битка, продължила 2 часа и 41 минути - 3:6, 6:3 и 7:6 (3).  Хасковлията ще играе за първи път в кариерата си в тази фаза на турнира в Маями, а негов съперник в петък ще бъде поставеният под №1 в схемата..

публикувано на 27.03.24 в 09:58