Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Звукът на киното" с музика на "Queen" - "Като рицарите"

| обновено на 05.04.20 в 10:55

Филмът на Брайън Хелгеланд "Като рицарите"/A Knight's Tale ще ни донесе чудесни спомени с прекрасната музика и гласовете на легенздите от "Queen и Роби Уйлямс. 

Защото именно музикантите от британската група, без отишлия си твърде рано Фреди Меркюри, влизат заедно с Роби в студио, за да запишат кавъра на "We Are The Champions", станал разпознаваема емблема на филмовата приказка

Саундтракът на "Като рицарите" ще чуете тази събота от 8.00 и още веднъж в неделя след новините в 15.00 часа.  

Звездата на филма, появил се на екран през 2001 година, е холивудската звезда Хю Леджър. 

“Ако вярва силно, човек може да постигне всичко”, казва бедният мъж на сина си. “Човек може да промени съдбата си. ”Когато момчето протяга ръка към звездите, баща му прошепва: “Промени своята, Уилям. Промени я.”. Но това е през XIV в., а не сега.

Немислимо е нелепата детска мечта на бедния Уилям Тачър (Хийт Леджър) да стане рицар да се сбъдне. Но така е само докато приятелите, съдбата, ловките измами и една изключително красива дама не го превръщат магически в доблестния рицар. Сър Улрих фон Лихтенщайн от Гелдерландия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Истории и музика във „Вход свободен“

Отделяме време за срещи и песни, които ни свързват с корена. Датата е 19 април, в Капана. Габриела Павлова ще ни разкаже повече, след 14 часа. Коментираме приказни истории. Още информация в рубриката „Езо Тера“. Очаквайте рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев и минутите ни за кино. Започваме, след новините в 13..

публикувано на 16.04.24 в 09:30

Идва ли по-добро „Точно днес“?

Надеждата умира последна. Тази максима важи с пълна сила за политиците, които смело предизвикаха избори 2 в 1. Кой ще спечели и кой ще изгуби? И кой ще плати „цената“ на сглобката? Отговорите търсим във второто утро на седмицата, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Лидерите и знакови лица на „Продължаваме промяната“ Асен Василев,..

обновено на 15.04.24 в 16:59

Политика и (без)духовност "Ден след ден"

В политическото пространство у нас няма "мръсни" и "чисти" политици. В България властта е свързана с много пари кеш и политическите сили са причастни. За а-моралните заявки за ново управление говори политологът Боян Стефанов , член на Младежкия консервативен клуб. Напрежението между Иран и Израел продължава да ескалира. Какво може да се..

публикувано на 15.04.24 в 15:02

"Вход свободен" в плен на пролетта

Вчера човечеството пак се изправи на нокти от ужас, че финалът на всичко е близо, но слава богу, тревогата се оказа напразна! Знаете ли, мисля, че отново на косъм прескочихме трапа и  сега ще ни се наложи да живеем до края на живота си, колкото ни е писан.  Затова, приятели, носете си новите дрехи, както е казал поетът, радвайте се на пролетта,..

обновено на 15.04.24 в 13:23

"Добро утро, Ден" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

публикувано на 15.04.24 в 12:57