Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

33 са заразенитe с коронавирус в Смолянска област

Най-много заразени са в Смолян – 19, в Неделино – 5, в Чепеларе – 4, в Мадан и Девин – по двама, в Рудозем – 1, каза областният управител Недялко Славов.

„От тези 33 вече оздравели са 10, двама са смъртните случаи. На болнично лечеине с 13, като в областната болница са 9, в Мадан – 2-ма и в УМБАЛ „Св. Георги“ – 2-ма. Осем от пациентите са на домашно лечение. Медицинският персонал са 4 – трима лекари и 1 медицинска сестра. Помощният персонал са 2 санитарки.“

Директорът на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева допълни: „В момента под карантина са 216 души, от тях контактни на положителни са 47. През седмицата са взети проби и са изпратени за PCR тестове 80 проби, от които 11 са положителни“, каза д-р Кубатева. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Градушка удари Смолянско

Минимална температура от минус 3 градуса е измерена тази сутрин в Пампорово , според информация от Планинската спасителна служба. В района на връх Рожен термометрите отчетоха минус 2,3 градуса, а в Чепеларе - минус 0,8 градуса, съобщиха от Метеорологичната станция на Рожен. Градушка е валяла на няколко места в Смолянска област през..

публикувано на 19.04.24 в 10:54

Асеновград представи проекти за финансиране на спортни обекти

Асеновград представи първите обекти в областта на спорта, за които общината ще кандидатства за финансиране с европейски средства. Първият обект е изграждането на многофункционална спортна зала за бойни спортове и борба. Прогнозната стойност на тази инвестиция е 1,6 млн. лв. Други 300 хил. лв са необходими за ремонта на общинските тенис..

публикувано на 19.04.24 в 10:14

Извънгабаритен товар налага реорганизация на движението

Временна реорганизация на движението се въвежда в Пловдив заради транспортиране на извънгабаритен товар, който преминава през територията на областта. Очаква се около 8.30 ч. композицията да пристигне по Източния обходен път и от там да се насочи през жп прелеза на с. Войводиново към Пловдив. Маршрутът е  от ул. „Полет“ – ул. „Георги Бенев“..

публикувано на 19.04.24 в 06:56

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата програма от днес до неделя ще бъде официално открита обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването ще се състои  от 19,30 часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“. Веднага след прерязване на лентата районното кметство в партньорство с Държавна опера –Пловдив..

публикувано на 19.04.24 в 06:52

Министър Цоков ще присъства на дипломирането на педагозите от ПУ

Абсолвентите - бакалаври и магистри от Педагогическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" ще получат дипломите си на тържествена церемония днес. На промоцията в Пловдив ще присъства и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

публикувано на 19.04.24 в 06:49