Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Срещите" за 24 май и страстите български

| обновено на 24.05.20 в 10:21

Чрез празника 24 май и употребата му ще се потърсим тази събота! Може ли дата като 24 май да бъде поуморена? И ако „да”, то кой я поумори? 

Зам.- кметът на община Пловдив Пламен Панов, конституционният съдия проф. Атанас Семов, писателят Георги Господинов и проф. Димитър Димитров ще разсъждават за уникалната българска дата 24 май, за мястото на пловдивската култура, за това защо Стоян Михайловски зове „Върви, народе възродени..."

Още от категорията

В "Звукът на киното" ще лудеем с "Телма и Луиз"

Саундтракът на приключението „Телма и Луиз“ ще ви предложим тази събота и неделя в "Звукът на киното". За познавачите това означава неповторимият музикален подпис на  Ханс Цимер.  Слред изпълнителите на песните във филма са Глен Фрий, Тони Чилдс,Грейсън Хю и Би Би Кинг. Иначе в лентата на звездата Ридли Скот има само звезди - Сюзан Сарандън, Джина..

обновено на 05.06.20 в 16:57

От Сърница до "Добростански бисер" в "Ден след ден"

В 5-ия ден на юни се събудихме без сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб, но с нови 9 случая на коронавирус в Сърница. Затова и днес до 17 часа ще говорим за COVID 19. Ще го направим с проф. Коста Костов, който като председателстващ Националния Медицински щаб привлече дузина експерти, за да изгоитвят алгоритъм за лечение на новия вирус...

публикувано на 05.06.20 в 14:08

Хляб и...тичане във „Вход свободен“

Според решение на ООН, 5-ти юни е и световен ден на околната среда, който се отбелзва от 1973 година. Така, че пазим околната среда и опознаваме традициите. С Ангел Ангелов от фондация „Национален тръст за съхранение на културно-историческото наследство в България“, говорим за семеен уикенд в Музея на хляба в Копривщица, който отвори врати..

обновено на 05.06.20 в 09:32

"Точно днес" - петъчно търсим новото!

Бавно и методично напредваме към новата нормалност, която наложи коронавирусната епидемия. На дистанция от три месеца, за лечението на болните в Инфекциозна клиника, за мащабите и резултатите на битката с Ковид-19 говорим с проф. д-р Марияна Стойчева , от Катедрата по инфекциозни болести и паразитология на Медицински университет - Пловдив, тя е от..

публикувано на 04.06.20 в 16:32

"Ден след ден" към актуалното на 4 юни

На 15 юни отпадат всички ограничения, свързани с разпространението на коронавируса у нас, стана ясно на днешния, последен брифинг на Националния оперативен щаб. След близо 3 месеца живот в извънредно положение по време на пандемия, как се отрази това на хората с хронични заболявания? Темата ще коментираме с Пенка Георгиева , председател на..

публикувано на 04.06.20 в 14:23