Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Хиляди цветя украсиха Пловдив в навечерието на 24 май

Над 100 висящи кошници с цветя украсиха в навечерието на 24 май пешеходната зона  на Пловдив от площад „Централен“ до Пешеходния мост. Поставени са върху осветителните стълбове, очаква се буен цъфтеж на засадените каскадни петунии с различни цветове.

За още по-голяма пъстрота в красивия градски пейзаж за поредна година допринасят и многоетажните спираловидни саксии – така наречените „цветни пирамиди“. Те са 24 на брой и са разположени на знакови за Пловдив места – в Цар-Симеоновата градина, на Главната, площад „Стефан Стамболов“, край Римския стадион, на Малката главна, в „Капана“, до Малката базилика, на Гребната база и други места, където хората да им се радват.

„В кошниците и многоетажните саксии сме засадили близо 10 000 цветя, сред които преобладават петуния и калибрахое. Всеки един стрък е наше собствено производство“, коментира директорът на ОП „Градини и паркове“ инж. Георги Николаев.

До края на май се предвижда в централните и кварталните паркове и градини, по булевардите и други обществени пространства в Пловдив да приключи засаждането на близо 2 000 000 летни цветя, които също са отгледани в 10-те оранжерии на предприятието.


Още от категорията
Зрелостници очакват да влязат за матура по БЕЛ в Търговската гимназия

Над 4300 зрелостници се явяват на матура по български език и литература

Държавният зрелостен изпит по български език и литература за 12 клас ще се провежда днес у нас. Началото е от 9 часа.  За първи път зрелостниците се явяват в залите с маски и при спазване на мерките срещу коронавируса. 55 учебни сгради са подготвени за провеждане на зрелостните изпити в Пловдивска област, съобщи началникът на Регионалното..

обновено на 01.06.20 в 10:30

Правят първа копка на нова детска градина в Пловдив

Кметът Здравко Димитров ще направи символична първа копка за строителството на  нова детска градина на ул. „Богомил“.   Изграждането й е част от проекта„Образователна инфраструктура“, финансиран със средства на Оперативна програма „Региони в растеж“ с повече от 18 милиона лева.  По този проект вече бяха направени ремонти на няколко детски..

обновено на 01.06.20 в 10:29

"Мерцедес" "лети" с 241 км/ч по АМ "Тракия" край Пазарджик

Лек автомобил "Мерцедес" с пловдивска регистрация "лети" със скорост от над 240 км/ч по АМ "Тракия".  Нарушението е засечено на 31 май при провеждането на специализирана полицейска операция на територията на Пазарджишка област за спазване на правилата за движение по пътищата.  „Мерцедес“-ът е преминал с 241 километра в час през участък, където..

публикувано на 01.06.20 в 10:12

Само 6 нови случая на КОВИД-19 у нас, 1 от тях в Пазарджик

През последното денонощие няма новозаразени с коронавирусна инфекция деца до 18 г.  Няма и новорегистрирани случаи сред медицинския персонал.  Няма и човек в България, починал от Covid-19.  Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Установени са 6..

обновено на 01.06.20 в 09:58

Гледат делото срещу бившия шеф на РУ - Асеновград Димчо Темелков

Пловдивският окръжен съд ще гледа делото срещу бившия началник на асеновградската полиция Димчо Темелков.  Той е обвинен в злоупотреби със служебно положение, прикриване на престъпления, превишаване на власт и съставяне на неверни документи.  Според прокуратурата Темелков наредил да бъдат освободени петима престъпници, приел почерпка..

публикувано на 01.06.20 в 09:34