Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

2 нови случая на COVID 19 в Пазарджик от 36 в страната

| обновено на 23.05.20 в 17:14
Доц. Димо Димов
Снимка: Правителствена пресслужба

36 са новите случаи на заразени с коронавирус в България за последното денонощие. Излекуваните за същия период са с 3-ма повече - 39. Данните съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доцент Димо Димов тази сутрин. Той уточни, че извършените проби за денонощието са 1605. 

11 от новозаразените са в болница, като активните области са 11. 

В Пазарджик има 2 нови случая, в Пловдив и Смолян няма установени новозаразени.

15 са потвърдените в София, от които само 1 е в болница. В Ямбол са 8, Благоевград - 3, в Ловеч - 2, във Враца, Великотърново, Габрово, Плевен, Сливен и Хасково - по 1.

В  Кнежа заразата е установена при 17-годишен младеж. Има и двама медицински работници с COVID 19 - лекар и санитар, съответно от Ловеч и Ямбол.  

Общо от началото потвърдените с коронавирус у нас са 2408 души.  Излекуваните досега вече са 808.

За денонощието в София е починала 74 годишна жена,  страдала от ХОББ и исхемична болест на сърцето. Още от категорията

Модерно съоръжение ще преработва боклука на Асеновград

Компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци ще бъде изградена в Асеновград, като модерното съоръжение ще обслужва територията на пет общини- Асеновград и съседните Първомай, Лъки, Садово и Куклен. Проектът е по оперативна програма "Околна среда" на обща стойтост близо 13,5 милиона лева. От тях безвъзмездната..

публикувано на 02.06.20 в 16:26

Разширяват улиците с еднопосочно движение в центъра на Пловдив

Еднопосочно движение на автомобилите предстои да се въведе по всички вътрешни улици в карето между бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Източен“, ул. „Капитан Райчо“ и ул. „Родопи“. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков. До края на седмицата се очаква необходимите около 120 пътни знака да бъдат..

публикувано на 02.06.20 в 15:48

Цветя и думи за Ботев и загиналите за свободата и в Пловдив

Пловдив почете 144 години от гибелта на Ботев и загиналите за свободата на България пред паметника на поета-революционер в Цар Симеонвата градина. Минута преди сирените, прозвуча стихотворението „Майце си“ в изпълнение на водещия церемонията Златко Павлов, а носителят на тазгодишната Награда Пловдив за превод Манол Пейков започна словото си...

обновено на 02.06.20 в 14:56

Обир в търговски център в Кършияка в Пловдив

Пари са откраднати от голям магазин за техника от национална търговска верига  Зора на пловдивския булевард "България". Кражбата им е установена сутринта от управителя на магазина, който е сигнализирал полицията.   Според директора на полицията Йордан Рогачев в магазина е проникнато в ранните часове на деня. Той отказа да съобщи каква е..

публикувано на 02.06.20 в 14:55

Президент и вицепрезидент почетоха подвига на Ботев в Калофер

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова присъстваха на възпоменателната церемония в Калофер - родния град на Христо Ботев. Точно в 12 ч. десетки жители и гости на града сведоха глава в почит към подвига на Ботев и всички, загинали за свободата на България. „Ботев доказа, че ако човешкият дух е камбанария, то гласът е нейният..

обновено на 02.06.20 в 13:01