Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

17-годишен моторист без книжка блъсна жена, тя е в кома

| обновено на 23.05.20 в 17:16
Снимка: Радио Пловдив

40 жена е в кома, след като е била блъсната от 17 годишен моторист без книжка. Водачът е избягал от произшествието, което е станало вчера в квартал „Долни воден“ в Асеновград. Окръжният прокурор Румен Попов заяви, че 17 годишният моторист е взел 250 кубиков мотор от свой познат. Той му го е предоставил въпреки, че момчето няма книжка и осъждано два пъти за управление на МПС без правоспособност.

Младежът и собственика на мотора, който е на 42 години, ще бъдат задържани за 72 часа и ще им бъде повдигнато обвинение. Прокуратурата ще внесе искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

"Не виждам по-логично действие от наша страна. При положение, че това лице няма намерение да се поправи и за съжаление в момента нещата изглеждат твърде лошо. Жената е в критично състояние, бори се за живота си", обясни Румен Попов.

По време на инцидента 17-годишното момче е имало и спътник, който го е уговарял да се върнат на местопроизшествието, но той не се е съгласил. След това той е върнал мотора на неговия собственик и платил 100 лева.


Още от категорията

Разследват схема за внос на боклук от Италия, проверяват и в РИОСВ Пловдив

Служители на ДАНС и прокуратурата влязоха в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив. Пред ведомството пристигна и жандармерия, но  Областният директор на полицията старши комисар Йордан Рогачев заяви, че те не участват  в акцията, тъй като тя се ръководи от прокуратурата.   Проверката в Пловдив е част от мащабната акция на..

обновено на 28.05.20 в 17:16

Велинград иска близо 3 милиона лева заем от държавата

Община Велинград ще иска безлихвен заем от централния бюджет в размер на 2,9 млн.лв. Това решиха единодушно съветниците на днешната сесия на местния парламент в курортния град.  Със средствата ще се подпомогне общината, която е в изключително тежко финансово състояние. То се дължи на задължения, наследени от предишните управленски екипи, а също и..

публикувано на 28.05.20 в 16:55

Министърът на енергетиката обеща НЕК да спре да замърсява Въча

Областният управител Дани Каназирева получи подкрепа от  Министерството на енергетиката за цялостно решение на проблема с обезводняването на река Въча. Договорените мерки с НЕК ЕАД – Предприятие „ВЕЦ” – Пловдив бяха представени на среща с министър Теменужка Петкова днес. „Беше договорено, първо – да се изгради измервателна станция, която да..

публикувано на 28.05.20 в 16:20

Съдебна процедура спира делото срещу Арабаджиев, Маринела излиза от ареста

Състав на специализирания съд постанови Маринела Арабаджиева да бъде освободена незабавно и да бъде поставена под домашен арест. Под домашен арест ще е и  Ветко Арабаджиев, но той няма незабавно да напусне ареста, като съпругата си.  Причината е, че решението на магистратите подлежи на протест и обжалване пред Апелативния специализиран съд Съдът спря..

обновено на 28.05.20 в 15:31

В Пазарджик ще стимулират гражданската активност

"Граждански импулс" – така е наречена програмата за стимулиране на активността на гражданите, разработена от община Пазарджик. Тя е в четири приоритетни области - образование и култура, екология и градска среда, спорт и гражданска активност.  Програмата беше представена от кмета Тодор Попов, който отбеляза, че целта е гражданите да бъдат..

публикувано на 28.05.20 в 14:58