Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пловдивската полиция задържа трафиканти на дрога

Пловдивската полиция разби канал за разпространение на наркотици. Задържан е турски гражданин, в който е намерен 1 килограм хероин на стойност 90 000 лева. Той е бил предназначен за разпространение в квартал „Столипиново“. Наркотикът е закупен от лице от ирански произход, което също е задържано. Той е спрян за проверка при влизането си в София.

„При извършеното претърсване и обиск в него, а и на адреса, в който живее са открити доста наркотични вещества. Касае се за 10 килограма амфетамин. Общата стойност на амфетамина е 250 000 лева“, заяви Йордан Рогачев, директор на Областна дирекция на МВР-Пловдив.

Сделката между двамата е извършена на пловдивски булевард.

Турският гражданин е със статут на кандидат за бежанец. Осъждан е на 12 години затвор за същото престъпление. Участвал е в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, обясни още Рогачев.


Още от категорията

Разследват схема за внос на боклук от Италия, проверяват и в РИОСВ Пловдив

Служители на ДАНС и прокуратурата влязоха в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив. Пред ведомството пристигна и жандармерия, но  Областният директор на полицията старши комисар Йордан Рогачев заяви, че те не участват  в акцията, тъй като тя се ръководи от прокуратурата.   Проверката в Пловдив е част от мащабната акция на..

обновено на 28.05.20 в 17:16

Велинград иска близо 3 милиона лева заем от държавата

Община Велинград ще иска безлихвен заем от централния бюджет в размер на 2,9 млн.лв. Това решиха единодушно съветниците на днешната сесия на местния парламент в курортния град.  Със средствата ще се подпомогне общината, която е в изключително тежко финансово състояние. То се дължи на задължения, наследени от предишните управленски екипи, а също и..

публикувано на 28.05.20 в 16:55

Министърът на енергетиката обеща НЕК да спре да замърсява Въча

Областният управител Дани Каназирева получи подкрепа от  Министерството на енергетиката за цялостно решение на проблема с обезводняването на река Въча. Договорените мерки с НЕК ЕАД – Предприятие „ВЕЦ” – Пловдив бяха представени на среща с министър Теменужка Петкова днес. „Беше договорено, първо – да се изгради измервателна станция, която да..

публикувано на 28.05.20 в 16:20

Съдебна процедура спира делото срещу Арабаджиев, Маринела излиза от ареста

Състав на специализирания съд постанови Маринела Арабаджиева да бъде освободена незабавно и да бъде поставена под домашен арест. Под домашен арест ще е и  Ветко Арабаджиев, но той няма незабавно да напусне ареста, като съпругата си.  Причината е, че решението на магистратите подлежи на протест и обжалване пред Апелативния специализиран съд Съдът спря..

обновено на 28.05.20 в 15:31

В Пазарджик ще стимулират гражданската активност

"Граждански импулс" – така е наречена програмата за стимулиране на активността на гражданите, разработена от община Пазарджик. Тя е в четири приоритетни области - образование и култура, екология и градска среда, спорт и гражданска активност.  Програмата беше представена от кмета Тодор Попов, който отбеляза, че целта е гражданите да бъдат..

публикувано на 28.05.20 в 14:58