Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятото в Старосел - топло и пълно с туристи

„Настоящата ситуация е безпрецедентна“, заяви Виделин Писков -  представител на маркетинг  екипа на Винен и СПА комплекс в Старосел.

По думите му, от 13 март до 13 май бизнесът в страната в туристическия спектър  е бил преустановен. Браншът е претърпял безпрецедентни загуби и пропуснати ползи.

 „Това, което се е случи в Старосел,  се случи и в Хисаря  и целият отрасъл търпеше едни и същи загуби. А как ще се случи идните месеци, предстои да разберем. Сега всички усилия на бранша са насочени към гарантиране на здравето на гостите и екипите и за постигане на някаква жизнеспособна финансова рамка за повторно завъртане колелото на туризма“

Писков бе категоричен, че  Министерството на туризма заедно с местната власт  са успели да предприемат  адекватни и стратегически добре издържани мерки. В резултат на многото срещи се е достигнало до стратегия от няколко компонента. Част от тях - насочени към смекчаване на  финансовата тежест, други – към координиране на правилни маркетингови стратегии, а трети -  към входящия туризъм.

„За жалост обаче, най-малка тежест в тази стратегия се усети в това иначе толкова перспективно и силно за България звено като СПА-туризма.  Макар и да разчитаме най-много на индивидуалните резервации, също бихме се радвали на подобна координираност, като в останалите сфери на туризма“.

Писков бе категоричен, че през последните години страната е отбелязала  голям напредък в сферата на рекламата, за да помогне на бранша. Той обаче  се въздържа от оценка за институционалните решения към настоящия момент. „,Трябва да видим какви ще са резултатите от тази ситуация, след като тя премине“.

По думите му, вече е налице по-голямо спокойствие и гостите от страната и от съседните държави са започнали да се раздвижват.

„Гостите в Старосел  са преимуществено българи и те могат да помислят  оптимистично за своята почивка. Опасявам се да назова обаче точна цифра на очакваните гости, предвид ситуацията.  До края на май не искахме предплащане и резервациите не могат да бъдат считани за потвърдени.

По думите на Писков, сезоните не са определящи за темпото на бизнеса на Старосел. Той изрази надежда, че лятото ще бъде топло и пълно с туристи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Даниел Стефанов

Няма реална пречка изборите да са 2 в 1

Политологът и изборен експерт Даниел Стефанов коментира в програма "Ден след ден" политическата ситуация, възможностите за избор служебен премиер и предстоящите избори. Според него през следващата седмица президентът ще направи своите консултации с политическите партии и записаните в Конституцията възможни кандидати за служебен премиер. Той смята,..

публикувано на 28.03.24 в 16:47
Иван Начев

Има много партии, които искат избори 2 в 1

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога  доц. Иван Начев . Политологът отбеляза, че има две групи от партии, които имат интерес от нови избори.  "Първо са тези, които са позагубили..

публикувано на 28.03.24 в 10:10

Очаква ни много мръсна кампания на изборите

Президентът не бърза с връчването на 3-тия мандат, според мен си изпълнява процедурните задължения по Конституция. Не е неочаквано за мен е и връчването на мандата на ИТН, каза в предаването "Точно днес" пловдивският депутат от ПП-ДБ Росен Костурков. Според него обаче ИТН може и да се опитат да съставят експертно правителство.  Избори 2 в 1..

публикувано на 28.03.24 в 09:46

Пловдив е домакин на форум за дигитализация в образованието

Участници от цялата страна ще дискутират в Пловдив - дигитализацията, иновациите и уменията на 21 век на майсторски клас, организиран от фондация „Световен образователен форум България“ Генералният секретар на Европейската асоциация на училищните директори (ESHA) Пол Бърн, който е и член на съвета на Международната конфедерация на..

обновено на 28.03.24 в 06:38

Протест осуети изграждането на соларен парк в Калугерово

Мирен протест пред сградата на община Лесичово осуети поне за сега изграждането на соларен  парк в землището на пазарджишкото село Калугерово . В него се включиха ловци и жители на няколко села.  Протестиращите се събраха в 14 часа пред сградата на община Лесичово, където на заседанието на Общинския съвет трябваше да бъде разгледано..

публикувано на 27.03.24 в 13:27