Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Инчев стана зам.- кмет в Община "Родопи"

Поканен съм като експерт, а не като лидер на ВМРО, каза Инчев

Борислав Инчев беше назначен за зам.- кмет на Община "Родопи". Той ще отговаря за образованието, социалните дейности, културата, спорта и младежката пилитика.

Припомняме, че Борислав Инчев, който е от ВМРО, беше кмет на пловдивския район "Южен" във втория мандат на Иван Тотев, а по време на управлението на Славчо Атанасов, Инчев беше секретар на Община Пловдив.

Инчев е дипломиран магистър по специалност „Държавни и общински финанси”, има завършено образование и в областта на туризма.

„Ще разчитам на знанията и уменията си, за да си върша работата, за  която отговарям. Образованието е изключително важен ресор във всяка администрация. Радвам се съм част от екипа на Община „Родопи”,  защото разсъждаваме в една и съща посока и виждаме едни и същи прекрасни перспективи за развитието на общината”, каза при представянето си новият заместник-кмет.

Кметът на "Родопи" Павел Михайлов, който е избран като кандидат на коалиция АБВ-БСП, обяви, че Борислав Инчев е изключително уважаван от него и се надява да се впише добре в екипа. "Ще се стремим заедно да направим така, че образованието да излезе водещ приоритет в моя мандат", каза Михайлов.

В интервю за Радио Пловдив Борислав Инчев каза: "Реших да заема тази позиция, защото предложението е много сериозно и с голяма отговорност като ресор. Поканата към мен бе направена в качеството ми на експерт, а не като политическа фигура. ВМРО не се ангажира като участие в управлението на общината, тук се касае само за мен като личност и умения, които притежавам."

Той допълни още: "От община Родопи искат да използват моя административен опит. Това, което мога да направя е да се подобри този ресор и тези сфери, за които ще отговарям - образование, здравеопазване и спорт - това са теми, за които винаги много се говори в нашето общество."

"Надявам се в община Родопи да има повече инвестиции и да се повишата качество на услугите в населените местата на общината. Ще разгледаме средствата за ресорите, ще дам и своите предложения към кмета и общинския съвет. Възможно е да се касае за неотложни ремонти, които да повишат качеството на предлганите услуги. Когато има проблем, то той трябва да намери своето експертно решение", допълни Инчев.

По повод на увеличените заплатите на съветниците в Пловдив Инчев каза, че в този случай отговорността се носи от управляващите, от управляващата коалиция.

"Да, имаше нужда от корекция, но не и корекция в такъв размер. Всеки един публичен разход трябва да е много добре насочен. Колко трябва да бъде оценен трудът на общинските съветници, то трябва да има единна методика за всички тези дейности. Дали всички ще взимат около 2 000 лева, едва ли, но са нужни натурални показатели, за да се измерва", обобщи Борислав Инчев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

По разчетите на EVN парното в Пловдив поскъпва с 13 % от юли, за тока нищо е ясно

От 1 юли парното и топлата вода в Пловдив трябва да поскъпнат с 13% според моментните разчети на EVN, които притежават Топлофикацията в града.  Заместник  - председателят на УС на дружеството Калина Трифонова обясни, че разчетите им са във основа на съществуващите регулации и наредбата за ценообразуването, която предвижда признаване на..

обновено на 28.03.24 в 17:01

Птичи грип порази кокошки в Цалапица

Причинителят на инфлуенцата е установен в птицеферма за отглеждане на кокошки носачки, където се отглеждат над 86 000 птици, съобщават от БАБХ Около засегнатия животновъден обект са определени 3-километрова предпазна зона, в която попадат Цалапица и Стамболийски.  В 10-колиметровата  наблюдавана зона около огнището на болестта попадат..

публикувано на 28.03.24 в 16:28

Община "Марица" помогна на семейството, чиито роднини загинаха в Солинген

Общинският съвет "Марица" отпесна 6 000 лева еднократна помощ за пострадалото семейство Жилови от село Костиево, чиито син, снаха и две внучета загинаха при пожар в германския град Солинген.  Предложениета за помощта беше внесено от кмета на общината Димитър Иванов. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на загиналото в Германия семейство, а..

обновено на 28.03.24 в 16:06

Арестуваха насилник, пребил жестоко 91-годишния си баща

Син, пребил  жестоко 91-годишния си баща и заплашил с убийство сестра си, бе арестуван по обвинение за тежка форма на домашно насилие, съобщиха от пловдивската Районна прокуратура. Потресаващият инцидент е станал на 16 март тази година в Сопот.  Седмица преди това, 50-годишният мъж отправил закана за убийство към собствената си сестра, което тя,..

публикувано на 28.03.24 в 15:44

ОбС предостави терена до църквата "Свети Николай" за застрояване

Без сериозни дебати пловдивските общински съветници дадоха 600 кв. м. зелена площ на митрополията с опция за застрояване. Теренът се намира в квартал „Отдих и култура“ и е в непосредствена близост до църквата „Свети Николай“, която е построена върху земя частна общинска собственост. За целта се променя Подробният устройствен план...

обновено на 28.03.24 в 15:27