Отпадане на НВО за 4 и 10 клас искат 80% от директорите

Досега се справяме изключително успешно, като в дистанционното обучение досега са се включили повече от 97% от училищата в страната и над 85% от учениците участват в различните елементи на дистанционното обучение, заяви Диан Стаматов – председател..

публикувано на 30.03.20 в 10:46

Искаме да запазим работниците и след извънредното положение

Актуализираният проект на Постановление на Министерския съвет за определяне на условията и реда за изплащане компенсации на работодатели, преустановили работа поради обявеното извънредно положение се очаква днес.  Ще бъдат направени някои технически..

публикувано на 30.03.20 в 10:19

Общинското предприятие за хора с увреждания шие предпазни маски

Общинското предприятие за хора с увреждания в Пловдив само за седмица пренастрои работата си в шивашкото ателие, за да произвежда предпазни маски за многократна употреба.  Кметът Здравко Димитров  и зам.-кметът по социалните въпроси Анести Тимчев..

публикувано на 30.03.20 в 09:40

ТИЗ предлага лек за "икономическата" карантина

„Адекватни са мерките на държавата за бизнеса в условията на извънредното положение“ – заяви в интервю за Радио Пловдив основателят на „Тракия Икономическа зона“ Пламен Панчев. Според него сега е най-важното да се подобри логистиката, за да..

публикувано на 27.03.20 в 16:28

Мярката 60/40 трябва спешно да се приложи

Националният съвет за тристранно сътрудничество заседава днес онлайн по повод изплащането на компенсации на работодатели, преустановили работа поради обявеното извънредно положение.   Предложенията на синдикатите за справянето с извънредната..

публикувано на 27.03.20 в 15:15

Дезинфекцираха Столипиново и Шекера заради коронавируса

Продължава чистенето на ромските квартали в Пловдив. До тази сутрин оттам са събрани и извозени 223 тона отпадъци. Тази сутрин извънредна дезинфекция е направена по девет улици в „Столипиново” и пет в „Шекер махала.  Дезинфекцията ще продължи и..

публикувано на 27.03.20 в 12:23

Кабинет в Транспортна болница консултира за COVID -19

В Транспортна болница Пловдив от полунощ заработи поредният консултативен медицински кабинет за пациенти със съмнение за коронавирус. Така филтрите за лица със сиптоми на COVID-19 под тепетата се увеличиха с още един.  Междувременно чрез..

обновено на 27.03.20 в 09:43

Нужни са още мерки срещу кризата, сега рискът е за хората

На българската икономика са необходими антикризисни мерки с непосредствен ефект. От предприетите вчера от Правителството  нито една не е за безвъзмездно подпомагане на българските граждани. Това заяви икономистът и финансист Румен Гълъбинов Той..

публикувано на 26.03.20 в 16:06

Дариха предпазни облекла за болниците в Пловдив

Областният кризисен щаб получи дарения на предпазни средства и защитни облекла за медиците и здравните специалисти в Пловдив и областта, съобщи обла стният управител Дани Каназирева. То включва повече от 700 защитни костюма. 360 от тях са от най-..

обновено на 26.03.20 в 11:20
Божидар Берберов, 5-ти курс МУ Пловдив

Студенти-медици са доброволци в Инфекциозна клиника

30 студенти от Медицински я университет в П ловдив (МУ) са се записали за доброволци в помощ на лекарите от Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги“, които са на първа линия при лечението на заразени с COVID 19. Д есет от..

публикувано на 26.03.20 в 11:20