Звукът на киното

Снимка


Това е предаване за любителите на хубавата музика и киното. Казано направо – за феновете на филмовата музика.

В рамките на час, всяка събота сутрин, в  „Звукът на киного“ ще ви представяме по един албум с любим филмов саундтрак.

Разбира се ще има и екстра, защото в много случаи саундтракът на даден филм не включва цялата музика, вдъхновена от киноразказа. Вие обаче ще може да я чуете в „Звукък на киното“ в събота след новините в 8.00 часа.

Редактор: Мария Дамова


В "Звукът на киното" ще лудеем с "Телма и Луиз"

Саундтракът на приключението „Телма и Луиз“ ще ви предложим тази събота и неделя в "Звукът на киното". За познавачите това означава неповторимият музикален подпис на  Ханс Цимер.  Слред изпълнителите на песните във филма са Глен Фрий, Тони Чилдс,Грейсън..

публикувано на 01.06.20 в 11:32

В "Звукът на киното" джаз от Париж с "Еди"

Тази събота и неделя в "Звукът на киното" ще слушаме качествен джаз. Саундтракът на сериала "Еди" носи атмосферата на Париж, но не само като град на любовта и изкушенията, а и като град на културното многообразие.  Преведено на езика на музиката това е..

обновено на 29.05.20 в 17:38

В "Звукът на киното" посрещаме 24 май с БГ музика в чужди филми

Две издание на "Звукът на киното" ще ви предложим тази седмица. В събота ще слушате саундтрака на "Шафт", а в неделя специален подбор на българска музика, която звучи в чуждестранни филми. Така ще отбележим и празника на българската култура и славянската..

обновено на 22.05.20 в 13:57

В "Звукът на киното" страхотната музика на "Западен свят"

Музиката от сериала " Западен свят"/Westworld ще звучи тази събота и неделя в "Звукът на киното".  Автор на саундтрака на популярния сериал, който вече има три сезона,  е Ramin Djawadi.  Той е познат на феновете на киното с музиката на култовия сиреал..

обновено на 17.05.20 в 11:02

В "Звукът на киното" "Харли Дейвидсън и Марлборо Мен"

Много рок и екшън приключение ще има в "Звукът на киното" тази събота и неделя. Ще ви предложим саундтрака на филма от 1991 година  "Харли Дейвидсън и Марлборо Мен" . В лентата участват истински звезди на екшън и приключението и това са Мики Рурк и Дон..

обновено на 10.05.20 в 10:15

"Мечтателки" ще пеят в "Звукът на киното"

Музиката от филма „Мечтателки“/Dreamgirls ще слушаме тази събота и неделя в "Звукът на киното".  Филмът на режисьора Бил Кондън е е създаден по едноименния мюзикъл от 1981 година на композитора Хенри Кригър и либретиста Том Ейън. В "Мечтателки",..

обновено на 03.05.20 в 10:16

Лейтенант Кобрети носи музика от 80-те в "Звукът на киното"

Музиката от 80-те години идва тази събота със саундтрака на "Кобра"/Cobra . Тя ще ни върне в годините на прохождащото видео и прожекции на дългочакани екшъни в домашни условия. Режисьор на "Кобра" е Джордж Косматос, като филмът е по сценарий на Силвестър..

обновено на 26.04.20 в 10:14

В "Звукът на киното" посрещаме Великден с филмови шедьоври

Два саундтрака от хитове заглавия ще ви предложим в Страстната седмица в "Звукът на киното".  В деня на разпването на Божия син, който е и най-тъжният и тежък ден за  христианския свят, ще прозвучи музиката от филма "Последното изкушение на Христос" , а..

обновено на 17.04.20 в 13:59

"Волният ездач" носи духа на 60-те в "Звукът на киното"

Питър Фонда, Денис Хопър, Джак Никълсън - само тези имена са достатъчна визитка на филма, превърнал се в емблема на свобода и невъзможността да бъде постигната там, където хората се страхуват да бъдат свободни. Тази събота и неделя ще чуете музиката от..

обновено на 12.04.20 в 10:06

"Звукът на киното" с музика на "Queen" - "Като рицарите"

Филмът на Брайън Хелгеланд  "Като рицарите"/A Knight's Tale   ще ни донесе чудесни спомени с прекрасната музика и гласовете на легенздите от "Queen и Роби Уйлямс.  Защото именно музикантите от британската група, без отишлия си твърде рано Фреди..

обновено на 05.04.20 в 10:55