Звукът на киното

Снимка


Това е предаване за любителите на хубавата музика и киното. Казано направо – за феновете на филмовата музика.

В рамките на час, всяка събота сутрин, в  „Звукът на киного“ ще ви представяме по един албум с любим филмов саундтрак.

Разбира се ще има и екстра, защото в много случаи саундтракът на даден филм не включва цялата музика, вдъхновена от киноразказа. Вие обаче ще може да я чуете в „Звукък на киното“ в събота след новините в 8.00 часа.

Редактор: Мария Дамова


Романтично преживяване с "Once" в "Звукът на киното"

Тази събота и неделя в  "Звукът на киното" ще слушате прекрасната музика от ирландския филм "Веднъж"/ "Once" . Определено парчетата от този саундтрак ще са радост за меломаните, още повече, че  филмът не се е появявал на екран у нас. " Once"   2007 e..

обновено на 27.03.20 в 21:10

В "Звукът на киното" ужас и еротика с "Хората котки"

Музика на Джорджо Мородер и в добавка непомторимият вокал на Бейвид Боу ви предлагаме тази събота и неделя в "Звукът на киното".  Изборът ни е саундткракът на  "Хората котки"/"Cat People". Този американски еротичен филм на ужасите от 1982 година е..

обновено на 22.03.20 в 11:01

Вечната музика на Енио Мориконе и Нино Рота в „Звукът на киното“

"Ново кино Парадизо", "Сладък живот", "Кръстникът", "Амаркорд", "Ромео и Жулиета" - това са само част от филмите, чиято музика ще ви предложим тази събота и неделя в "Звукът на киното".   Общото между тези филми, превърнели се в класики, е не само, че са..

обновено на 15.03.20 в 12:39

"Бурлеска" с Шер и Кристина Агилера в "Звукът на киното"

В "Звукът на киното" тази събота ще звучат музиката и песните от филма "Бурлеска". В него след прекъсване от седем години Шер се връща на големия екран, а след шеметна кариера като певица на него за първи път се появява Кристина Агилера. Най-..

обновено на 06.03.20 в 18:09

"През Вселената" в "Звукът на киното"

Музиката от филма "Across the Unrverse" ("През Вселената") е предложението ни в предаването "Звукът на киното" и тази събота /21. 09. 2019/ по Радио Пловдив. На 14-ти септември чухте първата част от "През Вселената", сега предстои втората част от мюзикъла с..

обновено на 01.03.20 в 09:55

"Американски прелести" в "Звукът на киното"

Истинско звездно нашествие ще има тази събота в "Звукът на киното". И да, музиката ще е прекрасна! Не само защото ще слушате подбора на Томас Нюман, а защото ще имате удоволствието на чуете целия саундтрак на „ Американски прелести “ , който има и..

обновено на 23.02.20 в 10:08

Американската мечта с "Великият Гетсби" в "Звукът на киното"

Музиката на Крейг Армстронг от класиката с модерен прочит  "Великият Гетсби"/"The Great Gatsby"  ще слушаме тази събота. Холивудската лента, която за пореден път се фокусира върху "американската мечта" и разказва историята за невъзможната любов, е..

обновено на 14.02.20 в 17:10

"Звукът на киното" зарежда с музиката на Бриджит Джоунс

Музика от филмите за Бриджит Джоунс ще звучи в две поредни съботи в "Звукът на киното".  Тази романтична комедийна филмова поредица е създадена по едноименните романи на Хелън Филдинг и включва три пълнометражни филма7 "Дневникът на Бриджит..

обновено на 07.02.20 в 16:58

"Черният лебед" танцува в "Звукът на киното"

Тази събота ще ви предложим саундтрака на "Черният лебед"/"Black swan" . Филмът е модерен преразказ на класическия балет на Пьотр Илич Чайковски „Лебедово езеро“.  Лентата на Дарън Аронофски, в която ярко присъстват актьори като Натали Портман,..

обновено на 26.01.20 в 10:15

"Звукът на киното" с вкус на "Шоколад"

Tози "вкусен" филм на Ласе Халстрьом е създаден по едноименния роман на Джоан Харис. Историята, която ни разказва лентата, е само част от гаранцията за успеха на "Шоколад" , другата част добавят с участието си звезди като Джони Деп, Жулиет Бинош, Джуди..

обновено на 18.01.20 в 08:06