Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВКС ще решава за отговорността на полицаите по случая "Чората"

Във Върховния касационен съд ще се решава окончателно въпроса за отговорността на петимата благоевградски полицаи, осъдени на общо 82 години затвор от две военни съдебни инстанции заради смъртта на Ангел Димитров с прякор Чората. Колеги на Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков са се събрали пред съдебната зала.

От името на семействата и близките на петимата полицаи беше разпространено открито писмо, изпратено и до чужди посолства в България, в което се заявява, че полицаите не са извършили никакво престъпление и че са жертва на "престъпния и корумпиран държавен модел на наркомафията, на кукловодите и наемните им работници като "Людмилгеоргиевци" и "Красьочерневци".

Към писмото са приложени и публикации от благоевградските медии, които свързват експерти по делото с Движението за права и свободи, както и данни за телефонни разговори на участвали в процесите магистрати с Красимир Георгиев, по-известен като Красьо от Плевен.

Възможностите пред Върховния касационен съд днес са две: или да потвърди присъдите на петимата полицаи, или да върне делото на по-долна съдебна инстанция. Каквото и да е решението, то ще стане известно най-рано след месец.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени