Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Музикална шарения” представи новата фолклорна продукция на БНР

Радомира Михова

 

  В началото на „малък сечко”, в първото издание на фолклорния радиочас по „Хоризонт”, екипа на „Музикална шарения” представи най-новата фолклорна аудио-продукция на БНР, издадена през последните няколко месеца. Поредица от нови компакдискове ни предложи Радомира Михова – директор на Рекламно-издателската къща на БНР. Ценителите на българската народна музика имаха възможността да се докоснат до истински музикални бисери, събрани в най-новите албуми: „Магията на Мадара”, „Китка ти вием...”, „Млади фолклорни таланти”, Народния хор при НБУ и др. Според г-жа Михова, „Музикална шарения” е първото предаване на БНР, което представя дейността на Рекламно-издателската къща”. През 2010 година ще бъдат издадени и аудио-дискове на легендите на народната песен: Вълкана Стоянова и Надежда Хвойнева.

 

  В навечерието на своя празник, екипа на Радио Шумен също представи нов  продукт. „На добро” е озаглавен компакдиска на младия вокален квартет „АБАГАР” при ШУ „Епископ Константин Преславски”. Дискът е продуциран от Радио Шумен и се издава по повод 75 г. от създаването на БНР. Премиерно в „Музикална шарения” албумът бе представен от вокалния педагог Сашка Ченкова – ръководител на квартет „АБАГАР”.

 

  Още и още нови записи от нови фолклорни албуми ви очакват този вторник след новините в 20.00 часа, когато в студиото на „Хоризонт” ще гостуват младите шопски певици Ива и Ева Валентинови с дебютния им албум. Ще ви представим и нови родопски песни в изпълнение на младия родопски изпълнител Севдалин Бакларев.

 

По публикацията работи: Мирослав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени