Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивелин Попов е "Футболист на футболистите" у нас

 

Капитанът на "Литекс" Ивелин Попов беше определен за номер 1 в анкетата на Асоциацията на българските футболисти. Традиционната анкета се приема за
най-престижна от играчите в родния шампионат, тъй като гласуват само професионалните футболисти. Нападателят на "Локомотив" София Мартин Камбуров и съотборникът на Попов в "Литекс" - Франсиско да Силва-Дока, бяха определени за негови подгласници.

Носителят на Купата на страната с "Берое" Илиан Илиев беше избран за треньор номер 1 на този сезон. Шампионът с "Литекс" Ангел Червенков, както и Антон Велков от "Миньор" Перник, се наредиха след него.

Авторът на 10 гола за "Локомотив" Мездра Исмаил Иса бе посочен от колегите си за номер 1 в категорията на 23-годишните. Бранителят на "Миньор" Перник Даниел Златков и Спас Делев от "ЦСКА" се наредиха след него.

Асоциацията на българските футболисти раздаде и три специални награди, които не са резултат от гласуване, а се присъждат след съвещание в организацията. 18-годишният вратар на дублиращия отбор на "Черно море" Варна Александър Краев получи "Приза за проявени мъжество и характер", тъй като спаси живота на момиче през зимата на 2010-а година. Капитанът на "ЦСКА" Тодор Янчев беше удостоен с приза "Кавалер на честната игра" заради рицарското си поведение на терена и
отношението му към футбола и отбора извън него. Ветеранът Радостин Кишишев пък отбеляза третата си титла с "Литекс", след като получи "Позлатена топка" -за цялостен принос към футболната игра.

Победители в анкетата Футболист на футболистите, организирана от Асоциацията на Българските футболисти:

Футболист на футболистите: Ивелин Попов "Литекс"

Най-добър млад играч: Исмаил Иса "Локомотив" Мездра

Най-добър треньор: Илиан Илиев "Берое"

Награда за проявени мъжество и характер: Александър Краев "Черно море"

Награда за Феърплей-Кавалер на честната игра: Тодор Янчев "ЦСКА"

Награда за цялостен принос към футболната игра: Радостин Кишишев "Литекс"

 

/С.К./

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени