Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 града се включиха в регионалните турнири на Спешъл Олимпикс

От вчера до 28-ми май над 600 млади състезатели със специални образователни потребности и техните партньори от средните общообразователни училища в страната участват в регионалните турнири по футбол и народна топка на Спешъл Олимпикс България.

Спортните състезания за деца с и без интелектуални затруднения ще се проведат за шеста поредна години в нашата страна под мотото “Да играем заедно”.

Спешъл Олипмикс дава възможност на младите хора със специални образователни потребности да участват равностойно в спортни турнири заедно със свои връстници, да подкрепят своите съотборници и да получат подкрепа от тях, да проявят спортните си способности, да изпитат удовлетворението от победата и радостта от това да участват в един хубав спортен празник.

Дванадесет общини (Бургас, Хасково, Пловдив, Смолян, Велико Търново, Русе, Търговище, Пазарджик, Варна, Банско, Видин и София) в България са домакини на регионалните турнири, а над 60 града и по-малки населени места са представени със свои участници в  състезанията на Спешъл Олипмикс България.

Днес турнир се провеве в Хасково. 70 млади състезатели със специални образователни потребности от региона участваха в надпреварата. Спорното събитие започна с традиционната факелна щафета на служителите на МВР, а самите състезания се проведоха на спортна площадка “Юнак” към Младежкия център в града.

Отборът на Помощно училище “Стефан Василев” от гр. Свиленград стана шампион по футбол, а победител в състезанията по народна топка е отборът на Ресурсен център Хасково.

 

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна