Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирма подаде иск за обявяване на пловдивска болница в несъстоятелност

Фармацевтична фирма е депозирала в Пловдивския окръжен съд искане болницата за белодробни болести в града да бъде обявена в несъстоятелност. Фирмата е най-големият кредитор на здравното заведение. Съдебните претенции са за над един милион лева задължения, натрупани от 2006 година, обясни заместник-кметът Александър Константинов.

Съдът вече е назначил вещо лице, което да прегледа финансовите документи на болницата. Магистратите са поискали и данни от НАП и Агенцията по вписванията. Според Константинов, има реална опасност, ако не бъде постигната договореност за разсрочване на дълга, болницата наесен да затвори, а имуществото й да бъде разпродадено.

Следващата седмица ръководството на общината ще настоява пред управителя на фирмата и адвоката му за отсрочка на процедурата и задържане на иска за несъстоятелност.

Междувременно днес кметът Славчо Атанасов изпрати писма до премиера Бойко Борисов, здравния министър Стефан Константинов и областния управител Иван Тотев, за да ги информира за реалната опасност от затваряне на болницата.

По публикацията работи: Елена Крушкова - радио Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!