Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поли Карастоянова: Няма ръст при приходите от туризъм

Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова отхвърли лансираната идея да се преместят част от правителствените институции извън столицата:

Това е втората голяма глупост от поредицата административни решения, които това управление взима по отношение на туризма. Първото беше още при структурирането на правителството и факта, че туризма осъмна пришит към икономиката и енергетиката в едно тромаво и несъвместимо по смисъла на дейностите си министерство. Министерството на туризма има своето място в столицата, защото трябва да провежда държавна политика.

По отношение на цената на туристическия продукт в предаването "Преди всички" Поли Карастоянова каза:

В последните години независимо от бодрите цифри, които се съобщават за общият брой на туристи, които нараствал, всъщност има един много важен друг фактор, който се премълчава и той е, че не нарастват приходите от туризъм, което означава, че със същите приходи собствениците са в ситуация да плащат по-големи амортизационни разходи, да обслужват кредити и да осигуряват работни заплати, да покриват инфлация и непрекъснато растящите цени на основните ресурси. Така че реално с този неувеличаващ се брой на приходите трябва да се покрият по-голям размер от разходите.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна