Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бенвенисти: Мобилизацията на българския народ трябва да започне от мобилизацията на властта

Снимка: БГНЕС
Има сили, на които не се харесва това България и Израел да имат отлични отношение, потвърди тезата си в предаването "12+3" Максим Бенвенисти – председател на организацията на евреите в България "Шалом". Той добави: Това могат да са държави, могат да са групи от хора, могат да бъдат и групи от подземния свят. Не се наемам да правя политически анализ. Но факт е, че всички, които са срещу Израел, и всички, които са срещу България, не могат да бъдат радостни от този алианс.

Мобилизацията на българския народ трябва да започне от мобилизацията на българската власт, категоричен е Бенвенисти. По думите му, властта трябва да даде пример с по-добра организираност и да предложи на обществото да приеме някои доброволни ограничения.

Цената е разваляне на рахата и засилване на бдителността. Трябва да реагираме на всяко странно явление и да уведомяваме полицията и правоохранителните органи. Не е възможно да съществува сигурност, ако в осигуряването й не е включено цялото общество.

Според него полицията и правоохранителните органи не получават подкрепата на обществото: Трябва да подкрепим правоохранителните органи, а те трябва да заслужат нашата подкрепа.

Усилваме ресурса, който се ползва за охрана на еврейските сгради. Активираме нашите членове на еврейската общност, на организацията "Шалом", като им припомняме техните задължения по опазване на личната сигурност, защото сигурността започва от собствената отговорност. Имаме разработен кризисен план още преди 3 години с реакция в различните сценарии
, коментира още Максим Бенвенисти.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени