Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джосеп Гуардиола поема „Байерн” (Мюнхен)

Снимка: БГНЕС

„Байерн” (Мюнхен) официално обяви, че Джосеп Гуардиола ще застане начело на отбора след края на сезона. Специалистът заменя на поста  Юп Хайнкес, чийто договор изтича на 30 юни.

Бившият национал на Испания водеше „Барселона” до миналото лято, когато реши да напусне. По време на престоя си на "Камп Ноу" като треньор той спечели невероятните 14 купи и то в рамките само на три години.

Юп Хайнкес реши да се откаже. Ние, като клуб и като приятели, проявяваме разбиране и приемаме неговото желание. Разбрахме се, че ще направим всичко възможно да завършим успешно настоящия сезон, за да може титлата да се завърне в Мюнхен, коментира председателят на Борда на директорите на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

Гуардиола иска новият му отбор да играе като „Барселона” в последните сезони:

Ще се опитам да направя същото като с Барса. Системата на Барса е много проста, макар на много да се струва сложна: владеем топката и внимаваме да не ни я вземат. Подаваме си възможно най-много и търсим вратата. С новия си отбор ще направя същото, което започнах преди пет години в Барселона. Този стил съм го наследил от моите предшественици и ще се опитвам отново да го използвам. Добре съм. Починах си и дойде моментът да реша бъдещето си. Когато дойдох в Барселона, не мислех за трофеи. Мисълта трябва да е насочена към работа и усъвършенстване, каза още навършващият 42 години Гуардиола.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!