Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британското правителство пренасочва милиарди лири стерлинги към местните власти и бизнеса

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Британското правителство ще пренасочи милиарди лири стерлинги от държавния бюджет към местните власти и бизнеса, за да стимулира икономиката.

Британското правителство оповести, че ще приеме по-голямата част от плана на бившия вицепремиер лорд Майкъл Хезълтайн за стимулиране на икономиката. Доклад на консерваторите препоръчва да се дадат по-големи правомощия на близките региони и учредяване на фонд за насърчаване на местното развитие, като основен акцент се поставя върху обучението на специализирани кадри, жилищното строителство и транспорта.

Министърът на финансите Джордж Озбърн не спести похвалите си за Хезълтайн и добрите му идеи. Министрите като цяло одобриха 81 от общо направените 89 предложения. Планът на Хезълтайн освен това цели намаляване на бюрократичните спънки и повишаване на конкурентноспособността на британската икономика.

Лорд Майкъл Хезълтайн изготви препоръките, след като премиерът Дейвид Камерън го помоли да потърси начини за подобряване на икономиката на английските градове в провинцията.

По публикацията работи: Веселин Паунов - кор. на БНР в Лондон

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени