Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Божинов може би ще води нападението срещу Малта

Снимка: БГНЕС

Валери Божинов най-вероятно ще води атаката на България в двубоя от световните квалификации срещу Малта довечера. Мачът е от 18 часа, а трибуните на стадион "Васил Левски" ще останат празни заради наказание на националния тим за расизъм в мача срещу Дания. Другият мач от нашата група е в 21.30 часа между Чехия и Дания.

На пейката за сметка на Божинов се очаква да остане капитанът на "Лудогорец" Емил Гъргоров. Очаква се близнаците Веселин и Йордан Миневи също да започнат като титуляри съответно на левия и десния фланг на отбраната ни.

Станислав Манолев вече е по-добре, но треньорът Любослав Пенев ще го запази за гостуването на Дания във вторник. Срещу Малта на мястото му ще действа Александър Тонев от полския "Лех".

В ролята на опорен халф ще се изявява Владимир Гаджев от "Левски", пред него ще играят футболист №1 на България Георги Миланов от "Литекс" и Георги Илиев от "Черно море".

Капитанът Ивелин Попов ще атакува отляво, на вратата ще бъде Николай Михайлов, а централната двойка защитници ще са Николай Бодуров и Иван Иванов.

Победата срещу Малта е задължителна за България. Българите засега са втори в групата с актив от 6 точки, докато лидер е Италия с 10. Евентуално равенство между чехи и датчани е най-добрият възможен вариант за отбора на Любослав Пенев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!